Foto: danda3
Guláš nemusí byť vždy iba z mäsa, ja mám rada aj fazuľový a ako obmenu som použila môj milovaný cícer. Uvarím vždy celé vrecko, Zobraziť celý popisGuláš nemusí byť vždy iba z mäsa, ja mám rada aj fazuľový a ako obmenu som použila môj milovaný cícer. Uvarím vždy celé vrecko, ktoré po vychladnutí naporcujem do krabičiek a v prípade potreby vyťahujem. Ale kľudne sa môže použiť aj ten v konzerve.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, keď je osmažená, pridáme scedené šampiňóny (alebo čerstvé, či dve hrste sušených húb predom namočených v horúcej vode a následne scedených), opražíme, pridáme trošku drvenej rasce. So sušenými hubami je najlepší. Kto má rád, pikantné, môže pridať čili papričku.
-
2
Pridáme malé lečo, ja mám domáce, olúpané a pokrájané rajčiny (tiež môžu byť čerstvé), podľa potreby horúcu vodu a dusíme 20 minút. Ak niekomu vadia kúsky papriky a rajčín, môže lečo a rajčiny rozmixovť a tak dať dusiť.
-
3
Potom pridáme uvarený cícer (mám nejaké zásoby vždy v mrazničke), povaríme.
-
4
Nakoniec dochutíme podľa potreby soľou, oreganom a vňaťkou, podávame s pečivom alebo dobrým domácim chlebíkom.
Ale môžem podotknúť, že cícer sa do guľášu veľm hodí.
A tvoj recept vyzerá super.
Ďakujem, aspoň si mi pripomenula, čo variť.
Ďakujem @kukulienka za vyskúšanie a krásnu fotku.☺
Cícer sa namáča a varí hodinu a pol až dve hodiny..
Všimla som si tvoju otázku i keď nepatrila mne, ale varím strukoviny často tak snáď v pohode😊
Pekný deň prajem!Určite uvar, je velmi zdravý.😉
Ahoj, v mojich receptoch nájdeš aj recept na bulgur. Je to ako s rizotom, dáš doňho, čo Ti chutí, tiež kuskus, pripravím podľa návodu a dám ako prílohu alebo zeleninu, zmiešam, hotovo.
Ďakujem za odpoveď @rolfynka.
Ospravedlňujem sa, nebola som tu dávno, kupujem už sterilizovaný cícer, je to pohodlnejšie.