
Foto: Shutterstock
Vyprážaný, pečený, či v polievke, schosnovať v kuchyni karfiol nie je žiadny problém. Vždy nám však po ňom zostávajú veľké zelené listy. A čo si budeme hovoriť, zvyčajne skončia v koši, v tom lepšom prípade idú sliepočkám alebo do kompostu. Ale pokojne ich môžeme konzumovať aj my a dokonca nám prospejú - sú bohaté na vlákninu, ktorá podporuje zdravé trávenie.
Karfiolové listy sú síce tvrdšie, ale ak ich dobre povaríte alebo upečiete, získate chutnú a výživnú prílohu. Môžete ich pridať do polievok, omáčok alebo ich jednoducho upiecť s olivovým olejom a cesnakom. Povarené nasekané listy môžete pridať do omelety, do cestovín a zemiakovej kaše, odvážnejší aj do zdravého smoothie.
Smoothie s listami karfiolu

Foto: Shutterstock
Potrebujeme:
1. Všetky ingrediencie rozmixujeme dohladka.
2. Podávame ihneď, ideálne na raňajky.
Rozhodne nič nepokazíte tým, keď karfiolové listy pridáte do polievky či vývaru. Presvedčte sa v týchto receptoch od našich prispievateľov, ktorí to robia...
Diskusia k článku