Zužitkujte všetko:
Aj karfiolové listy sa dajú jesť. Čo si z nich môžete pripraviť?

Redakcia Varecha.sk, dnes 06:00     3 minúty čítania

Kým s hlavičkou karfiolu si v kuchyni poradiť vieme, jeho zelené listy zostávajú na ocot. Ale nemusia...



Foto: Shutterstock

Vyprážaný, pečený, či v polievke, schosnovať v kuchyni karfiol nie je žiadny problém. Vždy nám však po ňom zostávajú veľké zelené listy. A čo si budeme hovoriť, zvyčajne skončia v koši, v tom lepšom prípade idú sliepočkám alebo do kompostu. Ale pokojne ich môžeme konzumovať aj my a dokonca nám prospejú - sú bohaté na vlákninu, ktorá podporuje zdravé trávenie.

Karfiolové listy sú síce tvrdšie, ale ak ich dobre povaríte alebo upečiete, získate chutnú a výživnú prílohu. Môžete ich pridať do polievok, omáčok alebo ich jednoducho upiecť s olivovým olejom a cesnakom. Povarené nasekané listy môžete pridať do omelety, do cestovín a zemiakovej kaše, odvážnejší aj do zdravého smoothie.

Smoothie s listami karfiolu



Foto: Shutterstock

Potrebujeme:
  • hrsť karfiolových listov
  • 1 banán
  • 1 jablko
  • 200 ml mandľového mlieka
  • olivový olej
  • štipku škorice

  • 1. Všetky ingrediencie rozmixujeme dohladka.
    2. Podávame ihneď, ideálne na raňajky.


    Rozhodne nič nepokazíte tým, keď karfiolové listy pridáte do polievky či vývaru. Presvedčte sa v týchto receptoch od našich prispievateľov, ktorí to robia...





    ANKETA: Vedeli ste, že aj karfiolové listy sa dajú jesť?

    68,4%



    31,6%







    Diskusia k článku










    TOPlist