Kyslá polievka s krúpami a so sušenými hubami fotorecept
Foto: kvakac
Jednoduchá a veľmi dobrá, idú do nej krúpy, sušené huby a voda z kyslej kapusty.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g veľké |
|
2 hrste (mix) |
|
700 ml |
|
2 ks veľká |
|
3 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Koreniny: | |
6 ks |
|
15 ks |
|
3 ks |
|
1 KL |
|
|
Postup
-
1
Sušené huby zalejeme horúcou vodou a necháme dve hodiny napučať. Krúpy zalejeme vodou asi 1 cm nad krúpy a uvaríme do mäkka, pridáme k nim počas varenia koreniny v sitku. Necháme tiež postáť asi dve hodiny, tie krúpy si všetku vodu stiahnu do seba. Asi po dvoch hodinách do hrnca dáme masť a podusíme cibuľu do bledohneda, pred koncom pridáme posekaný cesnak. Teraz dáme múku a mletú červenú papriku. Pozor nech nám paprika neprihorí.
-
2
Na to šupneme namočené huby aj s vodou a varíme do mäkka.
-
3
Trvá to asi 15 minút ostane to také hustejšie.
-
4
Do toho potom pridáme uvarené krúpy a povaríme spolu asi 5 minút. Stále to nesolíme. Voda z kapusty je dosť slaná.
-
5
Napokon prilejeme vodu z kapusty, prípadne ešte dolejeme čistú vodu. Riadne povaríme asi 10 minút, ochutnáme, ak je málo slané, dosolíme. Odstavíme zo sporáka a dáme do nej za hrsť petržlenovej vňate. Premiešame a necháme postáť, nech sa to všetko spolu spojí.
-
6
Máme hotovo. Je to kyslá polievka a pre nás veľmi dobrá.
Ja kroupy neoblibuju, pouivam malou tarhonu! Tahle polevka je dost dobra, urcite ji uvarim, tarhonu mam porad v zásobe.
Oprava: ne tarhona, ale bulgur!