Pečený králik na zelenine
Foto: kvakac
Predlohou mi bol recept na turecký jahňací guláš od @Cesminaz. No použil som iné suroviny nachádzajúce sa v domácej zásobe. Piekol som to Zobraziť celý popisPredlohou mi bol recept na turecký jahňací guláš od @Cesminaz. No použil som iné suroviny nachádzajúce sa v domácej zásobe. Piekol som to titánovom ťažkom hrnci. Je to ohromné jedlo na veľké letné teplá.
porcie
príprava
na 200/170 °C
Suroviny
700 g (chrbát, hruď, krk a rôzne zvyšky) |
|
2 ks stredná |
|
2 ks stredná |
|
1 ks veľká |
|
2 ks |
|
4 - 5 ks riadne zrelé |
|
6 ks stredné |
|
Koreniny: | |
1 KL |
|
2 KL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
1/2 KL (nemusí byť) |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si ťažký hrniec, na dno dáme králičie kusy nakrájane na menšie kúsky . Medzi mäso dáme cibuľu pokrájanú na hrubšie polmesiace. Trochu osolíme, posypeme korením, oreganom, rascou, cesnakom, vegetou a čili sušene. Na to pridáme očistené zemiaky pokrájané na veľkosť sústa. Trochu posolíme a poprášime mletou červenou paprikou.
- 2
Očistenú mrkvu krájame na kolieska, paradajky na hrubšie polmesiace, papriku na centimetrové slíže a cukety na 1 cm hrubé kolieska. Rovnomerne to všetko rozdelíme po hrnci a zase mierne posolíme. Zalejeme vodou, tak do výšky troch štvrtín surovín. A na záver ešte trochu posolíme. Len s tou soľou opatrne posypať prstami.
- 3
Hrniec zakryjeme vrchnákom a dáme do rúry na dve hodiny. Prvých 30 minút na 200 °C. Potom prepneme na 170 °C na 60 minút. A posledných 30 minút znovu na 200 °C. Musí sa to dobre prepiecť, že keď to budete naberať na tanier, malo by sa to jemne rozpadať, vtedy je to najchutnejšie. Je to tak rýchlo stráviteľné, že aj pôjdete na prechádzku po obede, tak si prosím zoberte v obedári dupľu so sebou. Totiž za hodinu budete znovu hladný.
Tiež pečený králik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Už jsem se ptala, máš nové plavky? haha
Vďaka za koment. Je to vďačné jedlo chutné a šťavnaté. Viem si to predstaviť mimo jahňaciny a králika aj iné druhy mäsa.
Vďaka za koment. Nejde o plavky. Ide o rozmary mladých dievčat, len sama diéta a nechce to hocičo jesť, tak sa treba myslieť, ako by to zjedla s chuťou bez tých grimas. Ako povedal môj dedo - hlúpy buď, ale sa musíš vedieť vynájsť. Chutné a ešte som aj minul zásoby s chladničky.
Vďaka za koment. To máš pravdu bolo to veľmi vďačné jedlo. Môžem, len tebe ďakovať, totiž predlohou mi bol tvoj recept. Hrude aj chrbty mi zvyčajne ostávajú a nikto nechce a takto sa to minulo jedna radosť. Nabudúce skúsim kuracie chrbty.
Vďaka za koment kamarát. Je to taká odľahčená verzia jedla, nuž aj deti potrebujú jesť.