Robil som jelenie ragú podľa Boise. Odložil som si 200 g jelenieho stehna, aby som mohol vyskúšať jelenie ragú aj podľa Taponapo , no Zobraziť celý popisRobil som jelenie ragú podľa Boise. Odložil som si 200 g jelenieho stehna, aby som mohol vyskúšať jelenie ragú aj podľa Taponapo , no po prečítaní komentárov som ho upravil
podľa seba, ale hlavne podľa rady
Evušiky. A tu je výsledok.
Zdroj: Recept na jelenie ragú podľa Taponapo
Postup
-
1
Na drobnejšie kocky nakrájané mäso som napacoval v korení na divinu, tymiane, oleji,1 PL rajčinového pretlaku, horčice a 2 ks roztlačeneho cesnaku. Odložil som ho na 4 hodiny do chladničky.
- 2
Na masti som opiekol na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridal mäso a opekal, kým sa nezatiahlo. Podlial som ho vínom a chvíľu podusil. Pridal som horúcu vodu, sušené brusnice, bobkový list, soľ, čierne korenie, pretlak a zvyšný cesnak (pretlačený). Varil som na slabo okolo hodiny. Keďže mäso bolo nakrájané na menšie kusy, nebolo treba ho variť dlhšie. Proste treba povariť kým nebude mäso mäkké.
- 3
Nakoniec som pridal smotanu a slivkový džem. Ragú som dochutil soľou. Ja som ho podával s knedľou.
Tiež jelenie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
ako som pisal,vcera som robil ragu podla Boise.s kolienkami aj s knedlou.s oboma prilohami chutil.este robievam pomaly pecene stehno podla Kimlo.tiez chuti a tiez ho robim s kolienkami...
Opytaj sa aj uja googla, urcite ti najde toho dost. Inak robi sa aj jeleni gulas.
Ďakujem. Áno, ale aj tu na Vareche je receptov naozaj dosť. A to som len tak zbežne pozrela. Mám z jeleňa časť (karé), ktorá bude skôr na nejaké medailónky a potom časť, ktorá bude skôr na ragú alebo guláš.