Dusené jelenie mäso

Jelenie ragú

Autor receptu: ferno

Robil som jelenie ragú podľa Boise. Odložil som si 200 g jelenieho stehna, aby som mohol vyskúšať jelenie ragú aj podľa Taponapo*, no po prečítaní komentárov som ho upravil podľa seba, ale hlavne podľa rady Evušiky. A tu je výsledok.

Postup

  1. Na drobnejšie kocky nakrájané mäso som napacoval v korení na divinu, tymiane, oleji,1 PL rajčinového pretlaku, horčice a 2 ks roztlačeneho cesnaku. Odložil som ho na 4 hodiny do chladničky.
  2. Na masti som opiekol na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridal mäso a opekal, kým sa nezatiahlo. Podlial som ho vínom a chvíľu podusil. Pridal som horúcu vodu, sušené brusnice, bobkový list, soľ, čierne korenie, pretlak a zvyšný cesnak (pretlačený). Varil som na slabo okolo hodiny. Keďže mäso bolo nakrájané na menšie kusy, nebolo treba ho variť dlhšie. Proste treba povariť kým nebude mäso mäkké.
  3. Nakoniec som pridal smotanu a slivkový džem. Ragú som dochutil soľou. Ja som ho podával s knedľou.