Dusené jelenie mäso
Jelenie ragú
Autor receptu: ferno
Robil som jelenie ragú podľa Boise. Odložil som si 200 g jelenieho stehna, aby som mohol vyskúšať jelenie ragú aj podľa Taponapo*, no po prečítaní komentárov som ho upravil
podľa seba, ale hlavne podľa rady
Evušiky. A tu je výsledok.
Postup
- Na drobnejšie kocky nakrájané mäso som napacoval v korení na divinu, tymiane, oleji,1 PL rajčinového pretlaku, horčice a 2 ks roztlačeneho cesnaku. Odložil som ho na 4 hodiny do chladničky.
- Na masti som opiekol na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridal mäso a opekal, kým sa nezatiahlo. Podlial som ho vínom a chvíľu podusil. Pridal som horúcu vodu, sušené brusnice, bobkový list, soľ, čierne korenie, pretlak a zvyšný cesnak (pretlačený). Varil som na slabo okolo hodiny. Keďže mäso bolo nakrájané na menšie kusy, nebolo treba ho variť dlhšie. Proste treba povariť kým nebude mäso mäkké.
- Nakoniec som pridal smotanu a slivkový džem. Ragú som dochutil soľou. Ja som ho podával s knedľou.