Jazmínová ryža s pistáciami, brusnicami a citrónom ako exkluzívna príloha
Foto: ryzasos
Tento recept pre Vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Táto príloha je jedným slovom mňam! Ak potrebujete osviežiť nudné mäsko,
alebo prekvapiť svojich hostí niečím Zobraziť celý popisTento recept pre Vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Táto príloha je jedným slovom mňam! Ak potrebujete osviežiť nudné mäsko,
alebo prekvapiť svojich hostí niečím zaujímavým a neštandardným, táto jazmínová ryža s pistáciami, brusnicami a citrónom je
na to ako stvorená. Poslúži ako exkluzívna príloha k mäsu, rybám či dochrumkava upečenému tofu. Skúste, u nás doma zožala
obrovský úspech. Ideálny recept s ryžou SOS Jasmine.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
- 2
Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 10 - 12 minút.
- 3
Uvarenú ryžu necháme 10 minút vychladnúť a následne do nej vmiešame pistácie, sušené brusnice, nasekaný koriander alebo jarnú cibuľku a kôru a šťavu z približne 1/4 citróna (môžete pridať aj viac, podľa chuti).
- 4
Ryžu jemne premiešame, aby sa všetky chute prepojili a môžeme ju podávať.
Tiež jazmínová ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu