Jazmínová ryža

Jazmínová ryža s pistáciami, brusnicami a citrónom ako exkluzívna príloha

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre Vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Táto príloha je jedným slovom mňam!* Ak potrebujete osviežiť nudné mäsko, alebo prekvapiť svojich hostí niečím zaujímavým a neštandardným, táto jazmínová ryža s pistáciami, brusnicami a citrónom je na to ako stvorená. Poslúži ako exkluzívna príloha k mäsu, rybám či dochrumkava upečenému tofu. Skúste, u nás doma zožala obrovský úspech. Ideálny recept s ryžou SOS Jasmine.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 250 ml vody.
  2. Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 10 - 12 minút.
  3. Uvarenú ryžu necháme 10 minút vychladnúť a následne do nej vmiešame pistácie, sušené brusnice, nasekaný koriander alebo jarnú cibuľku a kôru a šťavu z približne 1/4 citróna (môžete pridať aj viac, podľa chuti).
  4. Ryžu jemne premiešame, aby sa všetky chute prepojili a môžeme ju podávať.