Krémová kakaovo-jablková torta
Foto: helena10
Odporúčam vám upiecť túto fajnovú jednoduchú tortičku. V jemnom korpuse je minerálna voda, k tomu varené jablkové želé a výborný kakaový krém.
na 175 °C
Suroviny
Kakaový korpus s minerálkou: | |
2 ks (veľkosť M) |
|
100 g |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
100 ml |
|
100 ml neochutená |
|
100 g |
|
30 g |
|
1/2 bal. |
|
Na navlhčenie korpusu: | |
(alebo kompótová šťava) |
|
Jablkové želé: | |
250-300 g očistené nastrúhané |
|
250 ml ( alebo kompótová šťava) |
|
1 bal. (alebo vanilkový puding 40 g) |
|
100 ml |
|
Kakaový krém s mascarpone: | |
150 g |
|
100 ml (16 %) |
|
100 ml (33 %) |
|
1/2 bal |
|
3 - 4 PL |
|
2 PL |
|
Na bok plechu: | |
|
|
|
|
Okrem toho: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajcia šľahám s cukrami a štipkou soli cca 4-5 minút. Do zmesi pridám olej a minerálnu neochutenú vodu. Nakoniec jemne primiešam preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva.
- 2
Cesto nalejem do okrúhlej tortovej formy s priemerom 23 cm. Dno mám vystlané papierom na pečenie a boky vymastené a posypané. Korpus pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút. Skontrolujem
- 3
Jablkové želé: Očistené a ošúpané jablká nastrúhame na veľkých očkách. (Ja som tentokrát narezala na drobné kocky) Dám do kastróla, prilejem vodu, sirup a uvarím ale nerozvarím. Pridám Zlatý klas rozmiešaný v 100 ml vody. Miešam stále do zhustnutia asi 2 minúty. Po uvarení nechám len krátko vychladnúť.
- 4
Ešte veľmi teplú jablkovú zmes natriem na vychladnutý upečený korpus, ktorý som navlhčila jablkovou šťavou z kompótu.
- 5
Krém: Mascarpone, kyslú smotanu a preosiaty práškový cukor aj kakaom spolu zmiešam. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľahám do tuha a po častiach do nej pridávam kakaovú zmes. Jemne premiešam.
- 6
Krém rozotriem navrch vychladeného jablkového želé a uhladím. Cez noc nechám odpočinúť v chladničke. Pred podávaním ozdobím podľa seba.
Tiež jablková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu