Jablková torta
Jablková torta

Krémová kakaovo-jablková torta

helena10 - bez fotkyhelena10, 24. novembra 2024
Krémová kakaovo-jablková torta
Foto: helena10

Odporúčam vám upiecť túto fajnovú jednoduchú tortičku. V jemnom korpuse je minerálna voda, k tomu varené jablkové želé a výborný kakaový krém.

25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

Kakaový korpus s minerálkou:
2 ks (veľkosť M)
100 g
1/2 bal.
štipka
100 ml
100 ml neochutená
100 g
30 g
1/2 bal.
Na navlhčenie korpusu:
 (alebo kompótová šťava)
Jablkové želé:
250-300 g očistené nastrúhané
250 ml ( alebo kompótová šťava)
1 bal. (alebo vanilkový puding 40 g)
100 ml
Kakaový krém s mascarpone:
150 g
100 ml (16 %)
100 ml (33 %)
1/2 bal
3 - 4 PL
2 PL
Na bok plechu:
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajcia šľahám s cukrami a štipkou soli cca 4-5 minút. Do zmesi pridám olej a minerálnu neochutenú vodu. Nakoniec jemne primiešam preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva.

  2. 2

    Cesto nalejem do okrúhlej tortovej formy s priemerom 23 cm. Dno mám vystlané papierom na pečenie a boky vymastené a posypané. Korpus pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút. Skontrolujem

  3. 3

    Jablkové želé: Očistené a ošúpané jablká nastrúhame na veľkých očkách. (Ja som tentokrát narezala na drobné kocky) Dám do kastróla, prilejem vodu, sirup a uvarím ale nerozvarím. Pridám Zlatý klas rozmiešaný v 100 ml vody. Miešam stále do zhustnutia asi 2 minúty. Po uvarení nechám len krátko vychladnúť.

  4. 4

    Ešte veľmi teplú jablkovú zmes natriem na vychladnutý upečený korpus, ktorý som navlhčila jablkovou šťavou z kompótu.

  5. 5

    Krém: Mascarpone, kyslú smotanu a preosiaty práškový cukor aj kakaom spolu zmiešam. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľahám do tuha a po častiach do nej pridávam kakaovú zmes. Jemne premiešam.

  6. 6

    Krém rozotriem navrch vychladeného jablkového želé a uhladím. Cez noc nechám odpočinúť v chladničke. Pred podávaním ozdobím podľa seba.

    Krémová kakaovo-jablková torta - obrázok 6

Diskusia k receptu

farbuska
Páči sa mi tvoja tortička, už tradične s jablkami, ale oslovil ma krém, ktorý nie je maslový, aj to jablkové želé, ale najmä fakt, že je to uskutočniteľné aj pre nie celkom skúsených cukrárov ako ja. plánujem vyskúšať. Ďakujem.
haji
Hmm, to musí být velká dobrota!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia