Jazmínová ryža s pomarančom, brusnicami a kuracími kúskami
Foto: ryzasos
Jedinečná kombinácia aromatickej jazmínovej ryže, kuracieho mäsa, sladkých pomarančov, chrumkavých orieškov a sušených
brusníc v tomto fit recepte vám určite roztancuje chuťové poháriky. Zobraziť celý popisJedinečná kombinácia aromatickej jazmínovej ryže, kuracieho mäsa, sladkých pomarančov, chrumkavých orieškov a sušených
brusníc v tomto fit recepte vám určite roztancuje chuťové poháriky. Recept je veľmi jednoduchý a pomerne rýchly, poďte ho
vyskúšať.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
- 2
Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 10 minút.
- 3
Potom do nej vmiešame brusnice, pomarančovú kôru, nasekané orechy a pór, prikryjeme a varíme ešte 5 minút na slabom plameni.
- 4
Na grilovacej alebo klasickej panvici si medzičasom na rozpálenom oleji orestujeme prelisované strúčiky cesnaku.
- 5
Pridáme na malé kúsky nakrájané kuracie mäso, okoreníme ho, osolíme a grilujeme za častého miešania do zlatista (približne 8 minút).
- 6
Hotové kuracie mäso podávame s uvarenou ryžou a napokon ešte posypeme čerstvým pórom a môžeme pokvapkať aj extra panenským olivovým olejom.
Tiež jazmínová ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu