Jazmínová ryža
Jazmínová ryža

Jazmínová ryža s pomarančom, brusnicami a kuracími kúskami

ryzasos - fotkaRyža SOS, 7. mája 2023. Komerčný recept.
Jazmínová ryža s pomarančom, brusnicami a kuracími kúskami
Foto: ryzasos

Jedinečná kombinácia aromatickej jazmínovej ryže, kuracieho mäsa, sladkých pomarančov, chrumkavých orieškov a sušených brusníc v tomto fit recepte vám určite roztancuje chuťové poháriky. Zobraziť celý popisJedinečná kombinácia aromatickej jazmínovej ryže, kuracieho mäsa, sladkých pomarančov, chrumkavých orieškov a sušených brusníc v tomto fit recepte vám určite roztancuje chuťové poháriky. Recept je veľmi jednoduchý a pomerne rýchly, poďte ho vyskúšať.
Zdroj: Fitrecepty

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
250 ml
300 g
40 g
1/2
30 g
1 ČL
1 PL
20 g
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.

  2. 2

    Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 10 minút.

  3. 3

    Potom do nej vmiešame brusnice, pomarančovú kôru, nasekané orechy a pór, prikryjeme a varíme ešte 5 minút na slabom plameni.

  4. 4

    Na grilovacej alebo klasickej panvici si medzičasom na rozpálenom oleji orestujeme prelisované strúčiky cesnaku.

  5. 5

    Pridáme na malé kúsky nakrájané kuracie mäso, okoreníme ho, osolíme a grilujeme za častého miešania do zlatista (približne 8 minút).

  6. 6

    Hotové kuracie mäso podávame s uvarenou ryžou a napokon ešte posypeme čerstvým pórom a môžeme pokvapkať aj extra panenským olivovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia