Hovädzia roštenka

Hovädzia roštenka na Radleri a dubákoch s pečeňovou plnkou v bábovkovej forme (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed

3
porcie
80 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla, osušila, nakrájala na plátky a trošku vyklepala.
  2. Na panvicu som dala pokrájanú slaninu, keď sa tuk vytopil, pridala som mäso a opiekla z oboch strán.
  3. Pridala som nakrájanú cibuľu a všetko spolu opiekla.
  4. Osolila, okorenila, pridala som rascu a posypala mletou červenou paprikou.
  5. Podliala som pivom. Počas pečenia som podliala keď to bolo potrebné. Dusila som pod pokrievkou na slabšom plameni 50 min.
  6. Keď bolo mäso mäkké, pridala som namočené hríby a nechala prejsť varom. Vo vode som premiešala zemiakový škrob a pridala som ho k hotovému jedlu. Už iba pol minúty pomaly varilo.
  7. Kým sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu. Rožky som nakrájala na kolieska, cibuľu a slaninu na kocky.
  8. Kuracie pečienky som nakrájala na kocky.
  9. Na panvicu som dala opiecť slaninu a cibuľu a len čo pustila slanina tuk pridala som aj pečienky. Osolila, korenila a pridala som štipku rasce a opiekla spolu všetko.
  10. Upečené pečienky som nechala chvíľu chladiť.
  11. K rohlíkom som pridala pokrájanú petržlenovú vňať.
  12. Potom som pridala pečienky.
  13. Vajcia som vymiešala spolu so šľahačkou a pokrájanou pažítkou a pridala som k rohlíkom a dobre premiešala. Rúru som nechala vyhriať na 200 °C.
  14. Bábovkovú formu som vymazala masťou a vysypala strúhankou.
  15. Vložila som plnku a potlačila.
  16. Piekla sa 20 min. Potom som ju vyklopila na dosku.
  17. A nakrájala.
  18. Jedlo som upravila na taniere a podávala s hlávkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.