Škoricový cheesecake
Škoricový cheesecake

Cheesecake so škoricovou mrveničkou (Cinamon Roll Cheesecake)

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, včera 14:33

Tento cheesecake mi kolega ukázal na obrázku s otázkou, či čosi takéto viem upiecť. No tak som ho na druhý deň priniesla s Zobraziť celý popisTento cheesecake mi kolega ukázal na obrázku s otázkou, či čosi takéto viem upiecť. No tak som ho na druhý deň priniesla s odpoveďou: "Jasné, že sa dá!"

12-16
porcií
30 minút
príprava
10+75 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
200-240 g
100 g roztopené
50 g
1 ČL
Škoricová mrvenička:
220 g
50 g
1 PL
80 g roztopené
Krém:
900 g
100 g
120 g
4 ks
1 PL
1/2 ČL
Topping:
90 g
1 ČL
240 ml (DeLuxe)
1-2 ČL



Postup

  1. 1

    Predhrejte rúru na 160 °C.

  2. 2

    Korpus: Rozmixujte sušienky v mixéri. Pridajte škoricu, cukor a prilejte roztopené maslo. Dôkladne zmiešajte. Zmes natlačte do tortovej formy o priemere 22-24 cm vystlanej papierom na pečenie. Vytvoríme aj okraje. Vložte do rúry na 10 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

  3. 3

    Mrvenička: Zmiešajte cukor, múku, škoricu. Prilejte roztopené maslo a dôkladne premiešajte. Odložte bokom.

  4. 4

    Krém: Mixujte mascarpone na strednom stupni po dobu 3 minút do krémova. Pridajte trstinový cukor a mixujte ďalej po dobu 2 minút. Zotrite steny misky a mixujte ďalších 30 sekúnd. Pridajte kyslú smotanu, zmiešajte dokopy a opäť zotrite steny misky. (Zotierajte steny misky niekoľkokrát počas miešania, aby sa vám z mascarpone nevytvorili v plnke hrčky.) Po jednom pridajte vajcia a každé miešajte len krátko, aby sa vmiešalo do plnky. Po pridaní vajec už nemiešajte plnku dlho, aby sa cheesecake nepotrhal. Pridajte vanilku, soľ a len krátko premiešajte.

  5. 5

    Tretinu krému vlejte do formy na predpečený korpus. Pridajte tretinu škoricovej mrveničky. Prstami ju rozmrvte rovnomerne na plochu plnky. Pridajte druhú tretinu krému a druhú tretinu mrveničky. Následne zvyšok krému a mrveničky. Poslednú vrstvu uhlaďte stierkou, aby sa mrvenička prekryla krémom a nevytŕčala z neho. Tento krok zabráni tomu, aby sa cheesecake trhal počas pečenia.

  6. 6

    Vložíme do rúry a pečieme cca 60-75 minút. Cheesecake je hotový, keď sa v strede ešte trasie, ale boky sú už pevné. Vypnite rúru a nechajte v nej cheesecake 1 hodinu vychladnúť. Vyberte cheesecake z rúry a vložte na aspoň 6 hodín do chladničky.

  7. 7

    Topping: Mixujte mascarpone 1 minútu. Pridajte vanilku a zmiešajte. Odložte bokom.

  8. 8

    V druhej miske šľahajte studenú smotanu do pevnej šľahačky po dobu cca 3 minút. Pridajte šľahačku k mascarpone a už len zmiešajte pomocou stierky. Toppingom naplňte cukrárske vrecko s okrúhlou špičkou. Ozdobte cheesecake: vytvorte špirálu od stredu po okraj. Posypte jemne škoricou.

Diskusia k receptu

ellie17
Wow, klobúk dole! 🤩
Nielenže vyzerá fantasticky, ale ešte si ho aj na počkanie upiekla kolegovi – tak to je level! 🧡 Milujem spojenie cheesecaku a škoricovej mrveničky, musí to byť úplné nebo 👌 Už mám uložené a určite vyskúšam!
theflyingbaker
@ellie17 (25.10.2025 15:00)

Ďakujem ellie za krásny komentár! Aj kolega ostal vyvalený, keď ho zbadal, že: "Nemyslíš vááááážne! Ty kedy spávaš?" :-D
Škorica je neskutočná a ja ju dokážem decentne napchať do veľa receptov, hehe :-D Držím ti palce s receptom, nech sa podarí a hlavne chuti! :-)
haji
Tyjo, toto je vychytaný recept na cheesecake, ten píše! Krásná práce, postup i foto! Hlasitě závidím kolegům, ti se mají jako na kraji v nebi!
amelia23
Tvoj cheesecake je nielen krásny na pohľad, ale aj chuťovo veľmi dobre premyslený 😋. Postup je odborne správny a pomáha predísť problémom s trhaním krému 🥇. Vrstva po vrstve s mrveničkou je geniálny nápad, ktorý zaručí rovnomernú textúru 🎨. Použité ingrediencie sú vyvážené a autenticky evokujú škoricové slimáky 🍥. Malé drobnosti ako možná sladkosť mrveničky alebo jemná úprava miešania vajec by mohli recept ešte vylepšiť ⚠️, ale celkovo je výsledok veľmi profesionálny a určite poteší každého 😍. Tvoje zdobenie toppingom so škoricou dodáva estetický zážitok 🌟. Celkovo fantastický recept, ktorý odporúčam vyskúšať každému 👏🍰