Údený pstruh
Údený pstruh

Guľôčky z údeného pstruha v sezame s konfitovanými paradajkami

Patrik Majerník
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna, Domaša–Dobrá, 16. augusta 2022
Guľôčky z údeného pstruha v sezame s konfitovanými paradajkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava

Suroviny

100 g
50 g
 (biele a čierne)
200 ml
3 strúčiky
pár kvapiek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Údeného pstruha rozdrvíme vidličkou, pridáme kyslú smotanu, kôpor a čierne korenie. Túto zmes poriadne premiešame a vytvarujeme rovnaké guľôčky, ktoré obalíme v dvojfarebnom sezame.

  2. 2

    Cherry paradajky vložíme do olivového oleja s cesnakom a rozmarínom a na minimálnom plameni konfitujeme asi 15 až 20 minút. Vyberieme ich a necháme vysušiť na papierovej servítke.

  3. 3

    Z avokáda vyberieme dužinu, roztlačíme ju a prepasírujeme cez sitko. Pridáme citrónovú šťavu, postrúhaný cesnak podľa chuti, soľ, korenie, zmiešame na pastu.

  4. 4

    Na taniere dáme avokádovú zmes, na to lososové guľôčky a paradajky, ozdobíme bylinkami.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha