Druhy mäsa (recepty chronologicky)

prazdny

Slovenská huspenina

Bravčové mäso

Pozrite si, ako pripravujú huspeninu Jozef Mak a šéfkuchárka Ivana Havelová.

prazdny

Vianočná večera - kapustnica, vyprážaná ryba a zemiakový šalát

Bravčové mäso

"Vianoce Vám" - projekt, ktorý vznikol vďaka ľuďom s dobrým srdcom. Večera na Štedrý deň...

prazdny

Kačacie prsia s lokšami a kapustou s jabĺčkom

Hlavné jedlá

Aj vám v tomto období pristane kačka na stôl? Ak áno, pridávam pre inšpiráciu tieto chutné šťavnaté prsia s domácimi lokšami a výbornou kapustou s jabĺčkom....

prazdny

Domáca paštéta z kuracích pečienok

Kuracie mäso

Peter Varga nám tentokrát predstaví jednoduchý recept na pochúťku, ktorou dokonale obohatíte sviatočný stôl.

prazdny

Sviečkovica Wellington

Hovädzie mäso

Sviečkovicu dobre osolíme a okoreníme s čerstvo zomletým čiernym korením. Na veľkej panvici rozpálime maslo a mäso v...

prazdny

Zubáč na hráškovom pyré s hubami a konfitované zemiaky

Hlavné jedlá

Osolené a okorenené filety zo zubáča restujeme na olivovom oleji približne 2 minúty z každej strany podľa...

prazdny

Vyprážaný sumec v citrónovo-rozmarínovej strúhanke so zemiakovým šalátom

Hlavné jedlá

Citrónová strúhanka s rozmarínom: Dva dni staré rožky, rozmarín, maslo a nastrúhanú kôru z...

prazdny

Vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom

Hlavné jedlá

Očisteného kapra (filety zbavené kože) umyjeme a dáme do misky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a ochutíme soľou...

prazdny

Vianočná rybacia polievka

Večera

Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne...

prazdny

Segedínsky guláš

Bravčové mäso

V slovenských domácnostiach veľmi obľúbená klasika z kyslej kapusty a bravčového mäsa, ktorá dodá telu množstvo...

prazdny

Pečený kapor s omáčkou a hrnčekovými mrkvovými knedličkami

Hlavné jedlá

Kapor: Polovičky kapra najskôr zbavíme šupín. Začneme pri chvoste a proti rastu šupín pokračujeme k hlave....

prazdny

Vianočná rybacia polievka

Večera

Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vopred pripraveným teplým rybacím vývarom, rozšľaháme...

prazdny

Mleté mäso pečené v zelenej paprike

Hovädzie mäso

Už dávnejšie ma v TV vysielaní zaujala talianska kuchárka Lidia Giuliana Matticchio Bastianich, ktorá do...

prazdny

Fašírka pečená vcelku

Hovädzie mäso

U nás veľmi obľúbený recept.

prazdny

Polievka z kuracích odrezkov z multifunkčného hrnca

Kuracie mäso

Toto je polievka hotová raz-dva, bez väčšej námahy, bez stráženia a zaručene čistá, nezakalená....

prazdny

Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci

Kuracie mäso

Tento recept je, ako napovedá názov, pre tých, ktorí buď už vlastnia alebo sa rozhodujú či vlastniť tento druh kuchárskeho pomocníka....

prazdny

Kuracie prsia s vklepávanou marinádou

Kuracie mäso

Variantov na prípravu kuraciny je na Varecha. sk naozaj dostatok. Existuje mnoho labužníkov, ktorí však...

prazdny

Halászlé

Večera

Jeden z najtradičnejších receptov na vianočnom stole.

prazdny

Cícerový šalát so zelenými olivami a s tuniakom

Šaláty

Ak by som mal v krátkosti charakterizovať tento šalát, použil by som iba tri prirovnania: tradičná...

prazdny

Jelenia krkovička na šípkovej omáčke

Hlavné jedlá

Jelenia krkovička je pekný kus mäsa. Rozmýšľal som čo s ňou. Takúto úpravu mi poradil...

prazdny

Pečené kuracie stehná so zemiakmi

Kuracie mäso

Kuracie stehná s chrumkavou kožou a napoly rozrezanými zemiakmi.

prazdny

Bravčový perkelt kombinovaný s párkami k zelenej fazuľke

Bravčové mäso

Kúpil som väčšie balenie „viedenských” párkov, ktoré vzhľadom pripomínali naše dávne „nedemokratické” spišské, ktoré podobne...

prazdny

Bravčová panenka v slaninke s cibuľovou omáčkou

Bravčové mäso

Jemná šťavnatá bravčová panenka pečená v slaninovom kabátiku podávaná s omáčkou z karamelizovanej cibuľky. Výborná mňamka...

prazdny

Chutný šťavnatý pulled pork burger

Bravčové mäso

Tento šťavnatý a chutný burger si musíte niekedy spraviť :) Recept vznikal za pochodu, jediné čo...

prazdny

Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou

Hlavné jedlá

Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky...

prazdny

Rizoto so sumčekom

Hlavné jedlá

Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme, pridáme olivový...

prazdny

Danielí steak s fazuľovými strukmi a brusnicovou omáčkou

Hlavné jedlá

Veľmi rýchly recept na prípravu steakov z diviny, ktoré vhodne dopĺňajú fazuľové struky a nasladlá chuť...

prazdny

Sekaná z diviaka s tekvicou

Hlavné jedlá

Mäso odblaníme a zomelieme nadrobno spolu s cibuľou a cesnakom. Pridáme horčicu, vajcia, majorán, mleté...

prazdny

Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou

Bravčové mäso

Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.

prazdny

Palacinky na slano s mäsovou plnkou

Hovädzie mäso

Ostal mi veľký plátok hovädzieho mäsa a orez z kuracieho i morčacieho mäsa z polievky. Roky...

prazdny

Kurča na slížoch

Kuracie mäso

Kurča umyjeme, osušíme, rozporcujeme a nasolíme. Slaninku si nakrájame na kocky. Kurča uložíme...

prazdny

Hovädzie so smotanovo-zeleninovou omáčkou v jednom hrnci

Hovädzie mäso

Poznáte pod názvom sviečková na smotane, avšak toto je náš variant a po zjedení ešte dlho...

Mäso