Sedliacka krkovička
Z krkovičky nakrájame plátky, osolíme ju, okoreníme a posypeme paprikou. Do vymasteného pekáča vložíme...
Cibuľnačka
Cibuľu nakrájame najemno a opražíme na tuku, pridáme nakrájané údené mäso a rascu, ešte chvíľu...
Vyprážaný moravský rezeň s vlašským šalátom
Plnka na rezne: Vyšľahané vajcia zmiešame so slaninou a šunkou. Opečieme na panvici na tuhšiu praženicu....
Srnčí chrbát à la Wellington
Cibuľu a huby očistíme a najemno nasekáme. Cibuľu orestujeme na oleji dosklovita, pridáme šampiňóny a dusíme,...
Liptovská kapustnica
Bravčové mäso uvaríme, vyberieme a vývar použijeme na prípravu polievky. Do vývaru vložíme údené mäso,...
Syrový koláč s údeným mäsom
Cesto: Dôkladne vymiešame múku zmiešanú s 1 KL soli, maslo, vajce, vodu a vypracujeme...
Huspenina
Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať...
Dusená krv na cibuli
Žemle pokrájané na kocky zalejeme krvou, pridáme nadrobno posekanú cibuľu opraženú na masti, rozotrený cesnak,...
Domáca pečeňová paštéta
Bravčovú pečeň zomelieme, pridáme vajcia, šľahačku, bujón, vegetu a husaciu masť.
Pravá zabíjačková tlačenka
Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody...
Chutná mandľová paštéta
Bôčik a pečeň 2–krát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...
Zabíjačková zemiaková baba
Očistené zemiaky postrúhame, necháme trocha postáť, potom z nich zlejeme vodu, pridáme dobre rozšľahanú...
Ovarová polievka
Vývar z hláv a vnútorností precedíme, krúpy prepláchneme a uvaríme do mäkka vo vývare.
Pečeňovo–bôčiková paštéta
Uvarenú pečeň, bôčik, cesnak a žemle namočené v mlieku rozmixujeme alebo zomelieme najemno. Pridáme...
Labužnícke viedenské párky
Z hovädzieho mäsa, 1 l vody, časti soli, sanitry a cukru si pripravíme „spojku“...
Frankfurtské párky
Hovädzie mäso zomelieme 2–krát cez 2 mm otvory a vymiešame s vodou na jemnú kašu. Do...
Spišské párky
Na prípravu spišských párkov je najvhodnejšie mäso z tretieho až štvrtého dňa po zabíjačke. Mäso každé...
Dolnozemská klobása
Kvalitné bravčové mäso pokrájame na väčšie kúsky a pomelieme na mlynčeku s 8 mm dierami. Preosiatím...
Pestro korenené klobásky
Mäso zomelieme najemno a dáme do hlbšej misy. Pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, ...
Sviatočný zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kocky asi 1 x 1 cm. Mrkvu, zeler...
Štefanova placka
Mäso nakrájame na rezančeky, cibuľu pokrájame nadrobno a dáme na olej, pridáme mäso a dusíme...
Zemiakový šalát s kozím syrom
Zemiaky umyjeme, uvaríme do mäkka a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame nadrobno a opražíme...
Bravčové pečené po pekársky - Rôti de porc boulangére
Tentoraz francúzsky recept na výbornú baštu, v ktorej sa do seba zaľúbia zemiaky a pečené mäsko....
Berlínska suchá klobása
Mäso pomelieme na 3 mm mreži. Pridáme sanitru, mleté klinčeky, mleté nové korenie, ...
Domáca klobása so žemľou
Mäso zomelieme, pridáme žemle namočené v mlieku a vytlačené, soľ, korenie, postrúhanú citrónovú...
Ozajstná domáca klobása
Mäso zomelieme na väčšie kusy, pridáme koreniny, soľ a 200 ml vody.
Papriková klobása
Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, premiešame s rozotreným cesnakom a necháme stáť 4 –...
Jaternice s jablkami a slivkami
Olúpané jablká rozštvrtíme a vykrojíme z nich jadrovníky, dužinu potom nakrájame na menšie kúsky. Sušené...
Jaternicová omeleta
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku...
Jelítka a jaternice v lístkovom ceste
Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za...
Podhrdlina
Z vývaru vyberieme uvarený podbradok, ako aj bravčovú pečeň, ktorú sme varili približne 20 min....