Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou
Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby špargľa bola mäkká, ale aby nestratila farbu.
Filé zapečené s topeným syrom
Filé osolíme, posypeme drvenou rascou, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu v chladničke odležať.
Španielske jahňacie kotlety
V hlbokej panvici zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, papriky a opekáme asi 5 minút domäkka Potom do...
Minútkový teľací rezeň
Žĺtok s maslom dobre vymiešame, pridáme k nemu nastrúhaný muškátový kvet, soľ, nasekanú petržlenovú vňať, zomleté mäso,...
Hríbovica s klobásou
1 l plnotučného mlieka 750 g domácej klobásy 750 g údeného mäsa 30 g sušených húb 6 strúčikov cesnaku veľká cibuľa 2...
Čínska kapustová polievka
Asi do 2 l vody dáme variť umyté mäso(z kurčaťa alebo z menšej morky). Varíme na...
Ukrajinský boršč
Mäso uvaríme v osolenej vode spolu s očistenou a nakrájanou koreňovou zeleninou. Mäkké mäso a zeleninu...
Benátska kelová polievka
Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotrený...
Krevety s cestovinami
Cestoviny uvaríme podľa návodu, precedíme ich, osolíme a uschováme v teple.
Krabie tyčinky s paprikou
Na panvicu dáme olej a cibuľu, ktorú speníme, pridáme na kúsky nakrájanú papriku, vodu, osolíme, ...
Pangasius so syrom
V pekáči na oleji osmažíme nahrubo nakrájanú cibuľu a pridáme k nej zmrazeného pangasia.
Pangasius na rýchlo
Na panvicu dáme trochu oleja, rozpálime ho a položíme naň fi lety, ktoré osolíme a okoreníme.
Kapor vo vínnom cestíčku ako minútka
Jednotlivé porcie kapra, zbaveného kože a vykosteného osolíme.
Praženica s rybacím mäsom
Na masle speníme cibuľu, pridáme kúsky vykosteného uvareného rybacieho mäsa a okoreníme podľa chuti.
Pstruh na masle
Pstruhy vložíme do osolenej vody s nakrájanou zeleninou, octom a korením. Varíme na miernom ohni 8 minút.
Losos na rošte
Lososa rozkrájaného na podkovy osolíme, okoreníme, potrieme olejom a položíme na rošt.
Krevety po taliansky
Vymiešame vajce s mliekom, hladkou múkou a parmezánom. Na panvicu pridáme olivový olej, krevety postriekame citrónom a morskou soľou....
Paradajková minútka
Slaninu pokrájame na plátky a opečieme na panvici. Pridáme k nej na kolieska pokrájanú cibuľu a umyté, na kolieska...
Kuracie prsia plnené hermelínom a orechmi
Kuracie rezne naklepeme, narežeme do nich otvory a do nich vložíme hermelín s nahrubo nasekanými orechmi. Spojíme špáradlom a opečieme....
Kuracie prsia s fazuľkami
Rúru predhrejeme na 180°C. Mäso osolíme a okoreníme a v panvici ho na 2 PL oleja zo všetkých...
„Sklené“ rezance s kuracím mäsom
Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút....
Medailóniky so sušeným ovocím
Horúcou vodou premyté sušené ovocie necháme odkvapkať, dáme do misky, zalejeme vínom a necháme chvíľu napučať.
Kuracie mäso s arašidmi a zeleninou
Arašidy nasucho opečieme (pražené a solené neopekáme), polovicu z nich rozdrvíme valčekom. Bujón s 250 ml vody krátko povaríme spolu...
Kurča na africký spôsob
Olúpaný banán nakrájame na kolieska a osmažíme ho na oleji. Do výpeku dáme nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájané mäso,...
Kalifornské závitky
Kuracie plátky osolíme, položíme na ne polovice broskýň, plátky syra a spojíme špáradlami.
Kuracie rezance po indicky
Mäso nakrájame na rezance, prudko opečieme na oleji, osolíme, okoreníme karí korením, podlejeme trochou vody a podusíme....
Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance. Zohrejeme olej, ku ktorému pridáme med a miešame, aby sa príliš neskaramelizoval...
Krabie hrianky
Krabie mäso nakrájame na malé kocky, pridáme brandy, majonézu, kečup, biely jogurt a tiež citrónovú šťavu, ...
Minútka z hydiny a špenátu
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak. Na to dáme mäso (kuracie, alebo morčacie), opečieme,...
Kuracie stehná na zelenine s jarnou cibuľkou
Stehná umyjeme a posypeme grilovacím korením, na panvici ich na oleji opečieme, potom stehná vyberieme, prebytočný olej zlejeme,...
Kuracie medailóniky s marhuľami
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame z neho medailóniky, osolíme ich, z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji a...
Hydinový plátok s kivi
Kuracie rezne potrieme polovicou oleja, osolíme a okoreníme čiernym korením a čili. Necháme asi hodinu odležať.