Kapustová polievka s klobásou
Mária Vitanovcová
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke na Roháčoch, 7. septembra 2009
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke na Roháčoch, 7. septembra 2009
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji opražíme cibuľu, pridáme rascu zalejeme tretinou vody, pridáme kyslú kapustu, pokrájanú klobásu a varíme do polomäkka.
- 2
Z múky, mletej papriky pripravíme zápražku a za stáleho prešľahávania zalejeme zvyškom vody, pridáme do kapusty, zamiešame a pomaly varíme asi 30 minút.
- 3
Pred koncom podľa potreby dochutíme soľou, cesnakom, korením a majoránom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Polievočka je výborná, ja do nej dávam hneď v prevej fáze na cibuľu a rascu paradajkový pretlak, malý.
Chcel by som sa opytat aky asi pomer vody davate a ci davate aj vodu z kausty (mam domacu kapustu z trhu )
Dakujem :)