Fazuľová polievka na smotane a s údeným mäsom
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Večer dáme namočiť fazuľu. Ráno vodu zlejeme a dáme novú – do pol hrnca. Pridáme rebierka, štipku korenia, kl papriky, bobkový list a soľ podľa potreby. Necháme variť, kým nebude fazuľa takmer hotová.
- 2
Rebierka vyberieme a pridáme pokrájané zemiaky. Voda musí byť stále do pol hrnca.
- 3
Keď sú zemiaky takmer uvarené, pridáme smotanu dobre vymiešané s múkou. Necháme prevrieť asi 5 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu