Krémová kuracia polievka

redakcia - fotkaredakcia, 8. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

40 g
1 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Prsia zalejeme vriacou vodou, osolíme, pridáme niekoľko zrniek čierneho korenia a dáme variť asi na 25 minút. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, rastlinný tuk necháme roztopiť v hrnci, pridáme múku a urobíme zápražku. Zriedime ju vývarom z kuracích pŕs – vývaru dáme asi 1,5 l, privedieme ho do varu a varíme asi 10 minút.

  2. 2

    Potom pridáme najemno postrúhanú zeleninu a varíme asi 20 minút, dochutíme soľou, vegetou a muškátovým kvetom. Pridáme pokrájané kuracie prsia a ak treba, dolejeme trocha vody tak, aby mala polievka správnu hustotu.

  3. 3

    Úplne nakoniec pridáme smotanu rozmiešanú so žĺtkom, privedieme do varu, odstavíme a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia