Mezze, mezza, mazzah...
Mezze... sú to vlastne bohaté zeleninové, mäsové, studené, teplé a iné predjedlá, podávané...
Kuracie lievančeky
Rýchle a nenáročné jedlo aj pre detičky. Inšpirovala som sa Marcelkou (EmKa) :-)
Lastúra s darmi mora
Chobotnicu uvaríme vo vode domäkka. Sépiu nakrájanú na rezance, vylúpané krevety a nakrájanú chobotnicu opečieme na...
Jarná roládka z mletého mäsa
Moj prvý recept do Varechy, o ktorý sa s vami chcem podelit. Moja jarná roládka...
Fazuľové mňam
Toto jedlo varím dcére do škôlky, keď jej neviem nájsť niečo bezlepkové podobné ako uvaria kuchárky,...
Marocké kura
Pod týmto názvom som poznala kura, naporcované na štvrtinky, posypané škoricou a upečené s jablkami....
Kuracie prsia s tvarúžkami, paštétou a cesnakom
Tento recept můžeme dělat i z krůtích prsou. Já měla jen kuřecí, ale i tak...
Kuracie stehná v alobale
Viem, že som neobjavila Ameriku, ale včera som sa manželovi a dcére zavďačila na obed...
Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža
Keď sa pečie kurča, tak sa to plní hocičím – fantázii sa medze nekladú! Ale obložiť...
Trochu neobyčajné zapekané zemiaky
... alebo ako chuť ničím výnimočného jedla môže ozvláštniť jedna ingrediencia... :-)
Dusené marinované hovädzie
Túto marinádu používam na viac druhov mäsa, teraz som použil falošnú hovädziu sviečkovú.
Zapekané rizoto s párkom a lečom
Prebratú a umytú ryžu necháme odkvapkať. Na rozohriatom oleji ryžu opražíme, zalejeme 600 ml vody...
Jahňacia kotleta špikovaná fazuľkou
Jahňací hrebienok odblaníme a zbavíme prebytočného tuku. Potom ho prešpikujeme zelenou fazuľkou, osolíme, okoreníme,...
Terina zo pstruha a zeleninky
Pstruha zbavíme hlavy a nakrájame ho na plátky. Osolené a okorenené mäso stočíme a zabalíme do...
Lososová rolka na cviklovom aspiku
Lososa odblaníme a nakrájame na 1 cm plátky. Dáme na ne nasekaný kôpor, cukor, ...
Kuracia paštéta so zeleninou
Mäso pokrájame na väčšie kocky a zmixujeme. Petržlenovú vňať a šalotku nasekáme nadrobno a zmiešame s...
Medfouna
... je to starý Marocký recept na chlieb, plnený zmesou hovädzieho mäsa, byliniek a korenín......
Berberská kuracinka
... ako som tak pobehoval po internete, lebo nie som odborník na Marockú kuchyňu (ešte pred...
Merguez
Merquez sú klobásky z kuchyne Severnej-Afriky. Hlavne v Maroku, Tunisku a Alžírsku sú obľúbeným národným...
Šalát z kuracích pŕs s estragónom
Je to exotické, jednoduché, ľahké jedlo. Ako ľahký obed, alebo večera je vynikajúce....
Kabbda (predjedlo z ovčej pečienky)
Je to recept na predjedlo z Maroka. Pripravujem ho ako ľahký obed, alebo večeru...
Polodivá svinka
Tak som sa zasa chcela inšpirovať, ale ako tak sama seba sledujem, obvykle to dopadne...
Mexická fazuľa
Namočenú fazuľu uvaríme do mäkka s bobkovým listom. Na nadrobno pokrájanej slanine orestujeme pokrájanú cibuľu, ...
Hrášková polievka s mrveničkou
Hrášok očistíme vyberieme aj niekoľko mäkších šupiek, očistenú mrkvu postrúhame , cibuľu nakrájame nadrobno. Kuracie krídla...
Morčacie prsty v pikantnom plášti s dipom z plesnivého syra
Z morčacích pŕs narežeme prsty, osolíme a obalíme v múke vajciach a strúhanke do ktorej sme...
Srdiečkový toast
... bol som večer na jedno dobré, chladené pivo v pivárni Kembridž a keď som prišiel...