Recept som našla v kalendári,no upravila som si ho podľa seba ... podaril sa,chuťovo je výborný,vyskúšajte . :o)
na 200 °C
Suroviny
| CESTO : | |
| 400 g |
|
| 1 lyžička |
|
| 20 g |
|
| 1 lyžička |
|
| 250 ml vlažné |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| PLNKA : | |
| 200 g ( na rezančeky ) |
|
| 5 ks väčšia (na kolieska ) |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| 1 ks |
|
| 1 dl |
|
| podľa potreby ( nastrúhaný ) |
|
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku,zmiešame so soľou,urobíme jamku,do nej rozdrobíme droždie ( ja som použila sušené ) a posypeme ho cukrom...
-
2
... zalejeme troškou vlažného mlieka ,
-
3
... a necháme vykysnúť.
-
4
Potom pridáme vajce rozšľahané vo zvyšnom mlieku,olej a vypracujeme cesto. Prikryjeme ho a necháme vykysnúť .
-
5
Kým nám cesto kysne,pripravíme si plnku. Slaninu nakrájame na rezančeky.Ja som zúžitkovala aj zbytky z chladničky - špekačky a salámu. Opečieme všetko na panvici bez pridania oleja.
-
6
Potom pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, ktorú podľa chuti osolíme a posypeme mletým čiernym korením a podusíme.
-
7
Vykysnuté cesto preložíme na plech vymastený olejom / plech je cca 30x40 cm/ .
-
8
Rovnomerne naň rozotrieme pripravenú plnku...
-
9
... posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a zalejeme mliekom s rozšľahaným vajíčkom .
-
10
Upečieme pri 200 st./ 25 min. Výborne chutí aj na studeno. Dobrú chuť :o)









Diskusia k receptu