Jožkove rezníky fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 12. septembra 2011

Prečo Jožkove a nie Ferkove či Paľkove? Lebo plnku si vymyslel jeden náš dobrý kamarát Jožko a sú fakt výborné a tak som si ich dovolila ich nazvať jednoducho po ňom.

8
porcií

Suroviny

1000 g bez kosti
Plnka :
150 g dlhý tenký plátok
1 ks
100 g
  (múka,strúhanka,vajce)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame, vyklepeme, troška osolíme a okoreníme z každej strany. Na každý plátok mäsa uložíme na plátky nakrájanú slaninu,

    Jožkove rezníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    nivu a na kolieska nakrájaný pór. Preložíme na polovicu a kraje mäska trošku sklepeme. Obalíme v trojobale ( múka, rozšľahané vajíčka a strúhanka )

    Jožkove rezníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a vysmážame. Keď sú rezníky vysmažené, poukladáme ich na plech a ešte 5 minút ich prehrejeme ( aby mäsko bolo dokonale mäkučké a šťavnaté ). Dobrú chuť :-)))

    Jožkove rezníky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

braxi
krásne...poukladané na plech 5 min prehrejeme v rúre?
45678
Jožko je aj estét:-) vyzerajú chutne.
@braxi , predpokladám, že ich poukladá do rúry na prehriatie, i ja podobne dávam rezne do rúry, kde okrem toho, že "dôjdu" zostávajú teplé, kým servírujeme.
diabambulka
braxi presne tak ako povedala 45678, poukladáš ne plech vedľa seba a prehreješ, sú teplé a šťavnaté...
sylvinka
rezníky môžeme kedykoľvek a v akejkoľvek podobe.Ukladám.
yyyyyy13
sklepané okraje mi príliš nedržali, tak som ich neobaľovala, len sprudka opiekla, uložila na pekáč, podliala vývarom a šupla do rúry....a už sa mi na ne slinky zbiehajú :-)