Znojemská pečienka

peter64 - fotkapeter64, 9. septembra 2011

aj tento recept mám od svokry

Suroviny

500-1000 g
30 g
80 g
150 g
30 g
Knedľa:
400 g
1/2 čl
 štipka
1-2 ks
1/4 l
5 ks




Postup

  1. 1

    • Mäso popreťahujeme na tenké prúžky pokrájanou slaninou,trochu posypeme mletým čiernym korením a opečieme na masti a spenenej cibuli.Potom ho podlejeme horúcim vývarom a dusíme do mäkka.Mäkké mäso vyberieme,vydusemú šťavu zapražime,postupne rozriedime vývarom a povaríme.Omáčka musi byť hustá,kedže do nej ku konci dusenia pridáme nakrájané uhorky,čím omáčka zriedne.

  2. 2

    Podávame s domácou žemľovou knedľou,ktorú pripravíme takto: do múky pridáme kyprici prašok,po čiastiach mlieko s rozmiešanými žltkami a soľou a vypracujeme cesto.Robíme to tak dlho kým cesto nie je lesklé a netvoria sa v ňom bublinky.Vmiešame nakrájané žemle a necháme odstáť.Vytvoríme dva šuľky,ktoré vo vriacej vode varíme asi 20 minút.

Diskusia k receptu

45678
svokra je moja krvná skupina, tiež rada pripravujem tento druh jedla a je to niečo, čo sprostredkuje gurmánky zážitok.
Knedľu vyskúšam, s práškom som ešte nerobila-vďaka.
45678
koľko je štipka prášku ? :-) poznám príbeh s odporučením "medzi prsty" nechcite vedieť aký to bol rozdiel medzi dvomi pármi prstov :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia