Štefanská hovädzia pečienka

peter64 - fotkapeter64, 12. septembra 2011

taká bežná klasika od mojej nebohej mamky robievala ho dosť často

Suroviny

400 g
30 g
2 ks uvarené na tvrdo
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso prešpikujeme prúžkami údenej slaniny.Do prostriedku urobíme otvor,do ktorého vložíme natvrdo uvarené vajcia.Mäso uzatvoríme,osolíme,okoreníme mletým čiernym korením a zviažeme hrubou niťou.Prutko opečieme na rozohriatej masti,pridáme nadrobno posekanú cibuľu,podlejeme mäsovým vývarom a prikryté pečieme vo vyhriatej rúre.Pačas pečenia podľa potreby podlievame a polievame vypečenou šťavou.Upečené mäso pokrájame na plátky.

Diskusia k receptu

vybusna
Dobry den, maso som tiez spikovavala, alebo minimalne som ju davala rozprazenu do omacky. Dnes som zistila, ze nemam slaninu na spikovanie,len slaninu v tenkych platkoch..tak som nimi obalila to vajce. Omacku som urobila smotanovu s nakladanym zelenym korenim




 chalupnikovi.com/recepty/?p=5445...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia