Foto: tunde1977
Tento recept pochádza od mojej ,,prasvokry :) ,, nikdy som nemala rada aspik kým som tento neochutnala. Trvá to dlhšie, ale nakoniec budete na Zobraziť celý popisTento recept pochádza od mojej ,,prasvokry :) ,, nikdy som nemala rada aspik kým som tento neochutnala. Trvá to dlhšie, ale nakoniec budete na seba hrdý, podobne ako ja!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Teda vopred pripravíme suroviny: Bravčová koža -čím viac tým bude aspik skôr hustejší , bravčové mäso- môže byť údené aj surové/ stehno,koleno,chvost,uši/ pred varením vždy očistíme a umyjeme. Soľ- podľa chuti,čierne korenie celé, 1 cibuľa, 1bobkový list, 5 strúčikov cesnaku v celku, čili paprička - !!!pozor počas varu odstrániť !
- 2
Všetky suroviny vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou tak aby voda prekryla suroviny asi o 5cm nad hladinou. !!! Ak pridáme príliš veľa vody, aspik sa nevytvorí!!!
- 3
Na miernom ohni varíme 5-6 hodín. Ak sa nám pri okoštovaní zlepia pery asi po 4 hodín varenia aspiku, môžme si byť istý že sa nám varenie aspiku darí. Nemaj strach! pri porciovaní do tanierov to ešte vyzerá ako klasická mäsová polievka, až po vychladnutí stuhne :)) Do tanierov pridaj mäso, kožu, varené vajíčka na ozdobu. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zinnajdha, pravopisná chyba! idem to opraviť :) ďakujem za upozornenie.