Kuracie prsia na prírodno s dubákovou omáčkou a zemiakovým pyré s rukolou

sevil - fotkasevil, 19. októbra 2012

Tento recept je viac menej môj pokus inšpirovaný jednou reštauráciou v Ravene. Robím ho pravidelne pri rôznych rodinných oslavách a všetkým zatiaľ chutil. V Zobraziť celý popisTento recept je viac menej môj pokus inšpirovaný jednou reštauráciou v Ravene. Robím ho pravidelne pri rôznych rodinných oslavách a všetkým zatiaľ chutil. V tej reštaurácii som jedol iba to pyré s rukolou a to ma inšpirovalo.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 / šálka dg
1 ks
1 kocka
100 gr
2 dcl
2 dcl
4 ks
1 kg
1/2
2 dcl
100 gr




Postup

  1. 1

    Prsné rezne rozrežieme pozdĺž na 8 rezňov, osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji cca 4 min na každej strane. Rezne vyberieme a odložíme na teplé miesto.

  2. 2

    Čerstvé dubáky očistíme a nakrájame na plátky. (Sušené dubáky vopred namočíme vo vlažnej vode a necháme ich napučať.) Na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené huby a chvíľu ich restujeme. Potom ich zalejeme trochou vody, pridáme rozmrvený hubový bujón a dusíme domäkka, až sa vydusí skoro všetka šťava. Do smotany rozhabarkujeme hladkú múku a zalejeme ňou udusené huby. Necháme na slabom ohni prevariť. Omáčku dochutíme korením citrónovou šťavou a poprípade prisolíme. Teplé rezne vložíme do omáčky a necháme cca 10 minút povariť. Vyberieme a podávame.

  3. 3

    Rukolu sparíme, nasekáme nadrobno. Z uvarených zemiakov, masla a mlieka pripravýme tradičné zemiakové pyré. Malo by byť dobre vyšľahané. DO pyré primiešame nasekanú a sparenú rukoli, prípadne prisolíme. Na tanier dáme naformičkované pyré, priložíme na porciu dva rezne a prelejeme omáčkou. Ozdobiť môžeme čerstvou rukolou, ak nám ostala

Diskusia k receptu

nuruka
Paradička receptík,,prave som ho spravyla :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia