
Zemiakovo–jablkové guľky
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a najemno nastrúhame. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka...

Zemiakové dolky
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, vychladnuté postrúhame a spolu s múkou dáme do misy...

Slané zemiakové šišky
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť a prelisujeme ich do hlbšej nádoby. Pridáme do nich pripravený...

Basmati ryžový puding s malinami a kávou
Recept na netradičný slávnostný dezert pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste....

Veľkonočná torta s likérom
Bielky spolu s cukrom a 2 PL vody vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame k nemu žĺtky....

Veľkonočný puding
Podľa návodu uvaríme puding, do maslom vymastených misiek rozdelíme piškóty.

Talianska veľkonočná torta
Múku, soľ a olej zmiešame a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré...

Pudingové kocky
Žĺtky vyšľaháme s vodou a cukrom do biela. Ručne primiešame múku a nakoniec sneh z bielkov....

Žĺtkové venčeky
250 ml vody dáme variť s tukom a keď sa tuk roztopí, pridáme hladkú múku a...

Sladké marcipánové vajcia
Marcipán zmiešame s cukrom, orechmi, rumom a likérom, dobre prepracujeme a z cesta vytvarujeme...

Veľkonočná bábovka
Do misy preosejeme múku a pridáme droždie, soľ, práškový cukor, strúhanú kôru z citróna,...

Šľahačkový baranček
Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme cukor a opatrne primiešame šľahačku, žĺtky, múku zmiešanú s...

Veľkonočný venček
Do preosiatej múky urobíme jamku a nalejeme do nej droždie rozmrvené v troche vlažného mlieka.

Tvarohový baranček
Rastlinný tuk, kryštálový cukor, vajcia a tvaroh vymiešame a pridáme polohrubú múku, prášok do...

Čokoládový koláč s whisky krémom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a...

Mexický svadobný koláč
Z múky, cukru, vajec, sódy bikarbóny a šťavy z ananásu vypracujeme hladké cesto...

Mexický figový puding
Múku s trochou vody rozmiešame. Mlieko zohrejeme v malom hrnci a múku pridávame pri polovičnom plameni za...

Panakota s bazovým sirupom
Želatínu namočíme do studenej vody asi tak na päť minút, do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie,...

Ovocné sorbety (liči, mango, ríbezľové)
Želatínu pred použitím namočíme v studenej vode. Všetky suroviny dáme do hrnca a prevaríme.

Čokoládový mafin
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...

Tatarák z čerstvého ananásu
Ananás dôkladne očistíme, nakrájame na kolieska a potom nasekáme najemno. Mätové lístky nasekáme. Ananás dáme...

Grilovaný ananás
Ananás očistíme, nakrájame na kolieska a stredovú tvrdú dužinu vykrojíme. Ananás opečieme na grile alebo...

Letný ovocný dezert
Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a opatrne vmiešame do...

Čučoriedková torta
Na prípravu cesta zmiešame cukor a múku. Pridáme žĺtky a ručne zamiešame. Z bielkov vyšľaháme...

Pečený banánový dezert s orieškovou zmrzlinou
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj...

Ovocné želé s červeným vínom
Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...

Želé koktail
Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...

Ovocné želé s bielym vínom
Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...

Želé s jablkami a bielym vínom
Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...

Ovocné želé s vodkou
Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým ovocím,...

Tiramisu mascarpone
Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).