Piškótový koláč s pudingom

redakcia - fotkaredakcia, 15. februára 2010
Piškótový koláč s pudingom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

6 ks
150 g
150 g
1/2 balíčka
 štipka
Puding:
80 g
0,5 l
150 g
 štipka
Plnka:
300 g
100 g
2 vrecká
1 ks
500 g
50 g




Postup

  1. 1

    Žĺtka vymiešame so cukrom do peny, pridávame postupne polohrubú múku s kypriacim práškom a štipkou soli a vyšľahaný sneh z bielkov. Pripravené piškótové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Z mlieka, pudingového prášku, kryštálového cukru a štipky soli si pripravíme čokoládový puding, ktorý následne vkladáme lyžicou do piškótového cesta.

  2. 2

    Cesto s pudingom v rozohriatej rúre na 190 stupňov Celzia upečieme a necháme vychladnúť. Zo smotany, stužovača, vanilkového a kryštálového cukru vyšľaháme šľahačku, následne vmiešame pochúťkovú smotanu. Pripravenú hmotu navrstvíme na vychladnutý koláč, ten potom na záver dekorujeme strúhanou čokoládou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Upečený piškótový plát môžeme pokvapkať rumom alebo iným likérom. Piškóta tak dostane výbornú príchuť, alkohol ju navyše zvlhčí. Piškótové cesto si môžete pripraviť aj vopred a zamraziť ho.

Diskusia k receptu

Vymazať
saskiaa
vyzera krasne vyskusam ho upiect mozno aspon nadych bude mat s tej krasy tu,,uvidime dam vediet,,
Vymazať
paveva
Je to pekný zákusok. Nepadne ten puding dolu, alebo to nevadí? Ukladám a vyskušam cez víkend.
Vymazať
evka1979
ahoj ten zakusok je super už som ho včera aj piekla a na ten korpus som poukladala jahody a potom som tam dala aj tu šlahačku zo smotanou je to užasny zakusok a osvižujuci dakujem za super recept chutilo celej mojej rodinke
Vymazať
drajan
Mám niekoľko receptov na "pudingáče" . Včera som vyskúšala tento, pre jednoduchosť cesta... neľutovala som. Robila som z pol dávky s karamelovým pudingom. Len mám dojem, že tu v recepte je myslené, že lyžicou kladieme do cesta horúci puding. Tak som nikdy nerobila, tak som robila po svojom... vychladnutý - kôpky lyžicou...
Vymazať
haji
@Drajan (7.6.2016 08:40)
Není třeba se bát, puding může být klidně teplý až horký. Lépe se dávkuje, jde i nalít přes vidličku či vařečku. Dělám podobný koláč, jen na vrch se na horký korpus roztírá zakysaná smetana s cukrem, která se z části vsákne a z části zůstane viditelná.
Vymazať
mata3636
zamraziť piškótové cesto s pudingom? po rozmrazení z toho bude tak akurát hmota vhodná na vyhodenie
Vymazať
haji
@Mata3636 (7.6.2016 11:04)
Souhlas s Giussa. Ta poslední věta v postupu mi připadá celkem nesmyslná a zavádějící, vzhledem k tomuto receptu a následnému postupu. Zamrazit obecně obyčejný piškot lze. Ovšem ne s pudinkem - vyrobeno dle tohoto postupu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia