Foto: peto74
Tieto šamrole robím z kupovaného listkového cesta, lebo domáce cesto si ešte netrúfam urobiť a hlavne je to rýchlejšie.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Cesto: Ja kupujem balenie listkového cesta 400g, v ktorom sú dve cestá. Takže obidve cestá rozvalkám na 40x24cm a narežem z nich spolu 16 pásov dlhých 40cm a širokých 3cm. Kovové trubičky si potriem trochou oleja. Pásy cesta naviniem na tieto trubičky a potriem ich rozšľahaným vajcom. Trúbu si rozohrejem na 180°C (mám teplovzdušnú, inak pri spodnom a vrchnom ohreve 200°C) a dám piecť na 20min (komu ako pečie "trúba", že Rozetko). Keď sú šamrole upečené, ešte teplé ich stiahnem z trubičiek.
- 2
Plnka: Vo vodnom kúpeli začnem šľahať bielka do peny a postupne pridávam cukor kryštál zmiešaný s vanilkovým cukrom. Šľahám to 10min. na najnižšom stupni šľahača. Potom hrniec vyberiem z kúpela a vložím ho do studenej vody za stáleho šľahania. Po 5min. končím so šľahaním.
- 3
Šamrole naplním pomocou cukrárenského vrecka. Pred podávaním je dobré ich pocukrovať práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
cistinka-šamrolky a punčáky sú aj moje srdcovky.Vidím,že sme predsa len z jedného cesta.Len bohužial ja bysom si mala odoprieť takéto životné radosti.Ale snáď na výročné sviatky ???
Nasa suseda robi vysokokaloricku "Stredomorsku verziu"
Riccota syr s praskovym cukrom ( neviem co je equivalent v Slovencine)
do toho nakraja nadrobno nakrajane kandizovane ceresne plus horku cokoladu na drobno nakrajanu, a tak isto plnene vreckom a na zaver posipe -obali konce na drobno nakrajanymi pistaciami,
a linia je v ....
Úžasné, výborný majster - aj na fotografie.
moja starka robievala tiez s jablkami
upiekla v rure jablka v supke, nechala vychladnut, ocistila a potom po troske pridavala do vyslahaneho osladeného snehu, riadila sa chutou
vzdy tych jablk upiekla viac a co zvysilo nam dovolila zjest
pouzivala strudlovky, to su jablka, ktore sa za surova tak akoby rozsypaju
pomer ti ale nepoviem, lebo starka zvykla robit len vo velkom a mna skor zaujimalo, kolko jablk mi zvysi, nie kolko dala do peny :-)