Šamrole z kupovaného listkového cesta

peto74 - fotkapeto74, 12. februára 2010
Šamrole z kupovaného listkového cesta
Foto: peto74

Tieto šamrole robím z kupovaného listkového cesta, lebo domáce cesto si ešte netrúfam urobiť a hlavne je to rýchlejšie.

16
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

400 g
1 ks
3 ks
150 g
1 ks
50 ml
16 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: Ja kupujem balenie listkového cesta 400g, v ktorom sú dve cestá. Takže obidve cestá rozvalkám na 40x24cm a narežem z nich spolu 16 pásov dlhých 40cm a širokých 3cm. Kovové trubičky si potriem trochou oleja. Pásy cesta naviniem na tieto trubičky a potriem ich rozšľahaným vajcom. Trúbu si rozohrejem na 180°C (mám teplovzdušnú, inak pri spodnom a vrchnom ohreve 200°C) a dám piecť na 20min (komu ako pečie "trúba", že Rozetko). Keď sú šamrole upečené, ešte teplé ich stiahnem z trubičiek.

  2. 2

    Plnka: Vo vodnom kúpeli začnem šľahať bielka do peny a postupne pridávam cukor kryštál zmiešaný s vanilkovým cukrom. Šľahám to 10min. na najnižšom stupni šľahača. Potom hrniec vyberiem z kúpela a vložím ho do studenej vody za stáleho šľahania. Po 5min. končím so šľahaním.

  3. 3

    Šamrole naplním pomocou cukrárenského vrecka. Pred podávaním je dobré ich pocukrovať práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

cistinka
Šamrole milujem...Aj som ich kedysi robievala, dokiaľ som nepožičala svoje cukrárske trubičky a už sa mi nevrátili...Vždy, keď dostanem v krabici svadobnú výslužku, prvé čo je, vyberiem šamrole a punčáky. Ostatné ma až tak nezaujíma....Vďaka za inšpiráciu...vyzerajú perfektne :-)
peto74
Ďakujem Ti cistinka. Ja niekedy primiešam do hotovej plnky čučoriedkový džem. Je to dobré aj na oko aj na chuť.
bozulka
Peto74 to je tá správna náplň,ktorú mám veľmi rada.Neznášam v šamrolkách rôzne krémy.
cistinka-šamrolky a punčáky sú aj moje srdcovky.Vidím,že sme predsa len z jedného cesta.Len bohužial ja bysom si mala odoprieť takéto životné radosti.Ale snáď na výročné sviatky ???
2010
Super skusime Slovensku verziu ,
Nasa suseda robi vysokokaloricku "Stredomorsku verziu"
Riccota syr s praskovym cukrom ( neviem co je equivalent v Slovencine)
do toho nakraja nadrobno nakrajane kandizovane ceresne plus horku cokoladu na drobno nakrajanu, a tak isto plnene vreckom a na zaver posipe -obali konce na drobno nakrajanymi pistaciami,
a linia je v ....
oblizprst
Vyzerajú priam na zjedenie!
Úžasné, výborný majster - aj na fotografie.
honestka
NA dnesneho VALENTENa sme si ich urobili a boli mnamky. Ja ich mam rada len original so snehom a nie so slahackou, lebo samotne listkove cesto je velmi "tucne" a slhacka navyse, nuz kazdy podla chuti.
milamila
Ako som ich zbadala, hneď som si spomenula na moju babku, ktorá keď ich napiekla tak ich schovavála pred nami vnúčatami do komory, lebo by sme ich hneď zjedli a nezostalo by na hody nič. Vyzerajú úžasne.
mirabela
diky peto 74,ja som použila len návod ako upiecť haboše,no plnku si spravím ,ako robila moja starká.bielka ,cukor,a prepasirovane pečené jablká.mne ine boli moc presladené.a dnes som ich skúšala prvy krát ,a krásne sa mi vydarili ,diky.
jenny4
Wow, vyzerajú úžasne. My to voláme šamróny a tiež ich zbožňujem :) Kde sa dajú kúpiť kovové trubičky a akú by mali mať veľkosť? Ďakujem
peto74
Ďakujem. Trubičky som nekupoval, lebo ich mala babka. Ale skús sa opýtať niekde v domácich potrebách.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Dnes som ich robila synovi k narodeninám, lebo ich má veľmi rád. Vdaka za recept, boli super.
helusienka
no mne sa to vobec nepodarilo neviem v com je chyba slaham ako besna az mi hori mixear satale skripe pod zubami cukor
welwet
su fakt dobre, ale ja pridavam pocas slahania snehu postupne stavu z jedneho citrona ... a snech prestane byt tak brutalne cukrovy a ziska sviezu citronovu prichut
ingu
Dnes som aj ja piekla. Nemajú chybu. Bola som na ne v cukrárni a zarátali mi ešte aj zabalenie do papiera tak si radšej upečiem doma.
skola
Ako mám urobiť sneh,aby mi na druhý deň netiekol ako voda
marika21
Mirabela, prosím máš niekde uvedený postup ako si tu písala s tými pečenými jablkami? Veľmi ma to zaujíma. Teraz vidím prvý krát rozpísané recepty ako sa robia šamrole. Ja som to tiež už robila viac krát s rôznymi plnkami,ale túto nepoznám. Sú veľmi pekné,chutné,tiež ich mám veľmi rada. Nebojte sa to robiť-piecť prečítajte si tu všetky recepty,postupy a z toho si vyberte svoju cestičku,ako to pripraviť. Je tu veľa poučného v komentároch. Aj keď nás niekedy na niečo upozornia,poukážu na nedostatky, myslím viac očí postrehne, ak sa niekto zmýli v recepte, niečo zabudnenapísať,alebo namiesto 1/2dl rumu napíše do zákusku 1/2Lrumu. V tomto prípade to zbadáte,ale býva to že tam v recepte chýba jedna pochutina a výrobok je na nič. Ďakujem.
smejkad
ak mozem
moja starka robievala tiez s jablkami
upiekla v rure jablka v supke, nechala vychladnut, ocistila a potom po troske pridavala do vyslahaneho osladeného snehu, riadila sa chutou
vzdy tych jablk upiekla viac a co zvysilo nam dovolila zjest
pouzivala strudlovky, to su jablka, ktore sa za surova tak akoby rozsypaju
pomer ti ale nepoviem, lebo starka zvykla robit len vo velkom a mna skor zaujimalo, kolko jablk mi zvysi, nie kolko dala do peny :-)
používateľ nemá avatar
hag
hag
Trubičky je u nás bežne dostať. V Bratislave ich majú v drogérii v Podunajských Biskupiciach a tamtiež v železiarstve na Nákupnej. V Senci v domácich potrebách pod Slnečným dvorom v pasáži. Ja robievam sneh nad parou bez jabĺk. Minimálne 20 minút, aby sa "nestratil".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia