Recept mám zapísaný v mojej písanke receptov uz veľa rokov,robím ho na rodinné oslavy,je pre vačšiu spoločnosť.Je veĺmi chutný,sťavnatý a vydrží dlho,kým sa nezje.
Postup
-
1
Z vajec,kryštálového cukru,horúcej vody,polohrubej múky,prášku do pečiva a snehu s kryštálovým cukrom upečieme dve cestá.Jedno cesto zostane na plechu,druhé rozmrvíme v mise a pridáme celý ananásový kompót. V kastróli zvarime 1,5 dl vody s 300 g kryštálového cukru na sirup.Odstavíme z ohňa a pridáme 250 g stuženého pokrmového tuku,2 PL kakaa ,200 g mletých orechov a podľa chuti rum.
- 2
Masu pridáme do misy s rozmrveným cestom a varechou dobre premiešame.Hotovú masu natrieme na cesto,ktore zostalo na plechu.Na vrch možeme dat čokoládovú polevu.Hotový zákusok dáme na niekoľko hodín do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ten stužený pokrmový tuk tam ide celý,on sa v tom teplom sirupe rozpusti...a tie cestá pečiem 2x5 vajec,je to aj v popise...ja viem,s obrázkom je to lepšie...polepším sa...fotenie je moje veľké hobby...tak nech sa vám vydarí,je naozaj výborný...