Foto: avanaka
Tento recept som pospajala z viacerych inych receptov. A nakoniec z toho vznikla vynikajuca valentinska torta. Odporucam vyskusat.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Korpus> na upecenie korpusu si kazda gazdinka zvoli svoj odskusany recept. Ja som pouzila recept na obycajne piskotove cesto, len som pridala trosku kakaa. Upeceny korpus rozdelime na tri casti.
- 2
Tvarohova plnka> Tvaroh a cukor vymiesame do hladka mixerom. Potom pridame postruhanu cokoladu. To nanesieme na prvy aj druhy plat.
- 3
Plnka z maizeny> V mlieku uvarime cukor, zltky a maizenu za staleho miesania. Ked je to hotove nechame minutku postat a pridame palmarin. Najlepsie na tom je , ze sa nam urcite neurobia hrcky. Plnku nechame trosku vychladnut a este teplu ju nanesieme na prvy aj druhy plat na ktorych je uz tvarohova plnka. Nakoniec maizenovou plnkou natrieme celu tortu aj boky.
- 4
Ked je torta cela potreta zltou polevou nechame ju vychlatnut. Na vychladnutu som naniesla slahacku, do ktorej som pridala trosku kakaa. Podla prilezitosti mozme zvysok slahacky zafarbit potravinarskou farbou a tortu ozdobit. Ja som pouzila aj zivu ruzicku, ktoru som obalila v bielku a potom pocukrovila.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu