Valentínska torta

avanaka - fotkaavanaka, 14. februára 2010
Valentínska torta
Foto: avanaka

Tento recept som pospajala z viacerych inych receptov. A nakoniec z toho vznikla vynikajuca valentinska torta. Odporucam vyskusat.

10
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 l
100 g
50 g
500 g
2,5 PL
2,5 PL
200 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Korpus> na upecenie korpusu si kazda gazdinka zvoli svoj odskusany recept. Ja som pouzila recept na obycajne piskotove cesto, len som pridala trosku kakaa. Upeceny korpus rozdelime na tri casti.

  2. 2

    Tvarohova plnka> Tvaroh a cukor vymiesame do hladka mixerom. Potom pridame postruhanu cokoladu. To nanesieme na prvy aj druhy plat.

  3. 3

    Plnka z maizeny> V mlieku uvarime cukor, zltky a maizenu za staleho miesania. Ked je to hotove nechame minutku postat a pridame palmarin. Najlepsie na tom je , ze sa nam urcite neurobia hrcky. Plnku nechame trosku vychladnut a este teplu ju nanesieme na prvy aj druhy plat na ktorych je uz tvarohova plnka. Nakoniec maizenovou plnkou natrieme celu tortu aj boky.

  4. 4

    Ked je torta cela potreta zltou polevou nechame ju vychlatnut. Na vychladnutu som naniesla slahacku, do ktorej som pridala trosku kakaa. Podla prilezitosti mozme zvysok slahacky zafarbit potravinarskou farbou a tortu ozdobit. Ja som pouzila aj zivu ruzicku, ktoru som obalila v bielku a potom pocukrovila.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia