Pohánka s bryndzou
Pohánka s bryndzou

Lahodná pohánka s bryndzou

siuuu - fotkasiuuu, 21. mája 2019
Lahodná pohánka s bryndzou
Foto: siuuu

Že bude toto jedlo výborné som tušila hneď, ako som videla suroviny k receptu (recept pochádza z kuchárkej knihy Martina Pyca Rauscha). A je Zobraziť celý popisŽe bude toto jedlo výborné som tušila hneď, ako som videla suroviny k receptu (recept pochádza z kuchárkej knihy Martina Pyca Rauscha). A je to ozaj výborné jedlo - dá sa konzumovať ako samostatné jedlo alebo aj ako príloha k mäsku urobenému na prírodno.

2-3
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g (krúpy)
1 ks väčšia, tvrdšia
1 ks čerstvá
3-4 ks
2 ks
3-4 PL
1-2 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
80 g
1,5 dl
0,5 - 1 dl
podľa chuti (príp. iné čerstvé bylinky)




Postup

  1. 1

    Pohánku dobre prepláchneme a necháme odkvapkať. Cibuľku očistíme, pokrájame a do sklovita restujeme na rozpálenom oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú papriku, chvíľu restujeme, pridáme postrúhanú alebo nadrobno pokrájanú paradajku, pokrájané šampiňóny, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, premiešame, pridáme opláchnutú a odkvapkanú pohánku, zalejeme vínom a vodou a pod pokrievkou dusíme cca 10 minút, treba kontrolovať, aby sa pohánka nepripálila.

  2. 2

    Nakoniec pridáme bryndzu, posekaný kôpor alebo bylinky, zľahka premiešame a necháme 10 minút pod pokrievkou mimo tepelného zdroja "dôjsť" ... Alebo dusíme dlhšie (asi 15 minút), a po pridaní a roztopení bryndze môžeme hneď podávať.

Diskusia k receptu

farbuska
Pohánku mám veľmi rada, avšak väčšinou robievam kaše na sladko. Vítam ďalší recept na slanú prípravu. Vďaka zaň.
1x siuuu
zinnajdha
robím ju s bryndzou tak, že pohánku naparím, teda umytú v hrnci zalejem vriacou vodou, prikryjem (rýchlejšie sa uvarí, keď ju dám do deky a tam postupne aj trocha vychladne). Keď je hotová, už nie je horúca, vtedy pridám bryndzu, prípadne aj zeleninu, alebo kto čo chce.
siuuu
@Farbuska (22.5.2019 05:54)

... ja zasa naopak robím iba na slano - na sladko som ešte neskúšala ... musím nájsť nejakú inšpiráciu ;-)
dogagador
Co to je na vrchu polozene, rozkrojeny vyprazany syr posypany rascou, ci?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia