Pohánka s bryndzou

Lahodná pohánka s bryndzou

Autor receptu: siuuu

Že bude toto jedlo výborné som tušila hneď, ako som videla suroviny k receptu (recept pochádza z kuchárkej knihy Martina Pyca Rauscha). A je to ozaj výborné jedlo - dá sa konzumovať ako samostatné jedlo alebo aj ako príloha k mäsku urobenému na prírodno.

2-3
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pohánku dobre prepláchneme a necháme odkvapkať. Cibuľku očistíme, pokrájame a do sklovita restujeme na rozpálenom oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú papriku, chvíľu restujeme, pridáme postrúhanú alebo nadrobno pokrájanú paradajku, pokrájané šampiňóny, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, premiešame, pridáme opláchnutú a odkvapkanú pohánku, zalejeme vínom a vodou a pod pokrievkou dusíme cca 10 minút, treba kontrolovať, aby sa pohánka nepripálila.
  2. Nakoniec pridáme bryndzu, posekaný kôpor alebo bylinky, zľahka premiešame a necháme 10 minút pod pokrievkou mimo tepelného zdroja "dôjsť" ... Alebo dusíme dlhšie (asi 15 minút), a po pridaní a roztopení bryndze môžeme hneď podávať.