Avokádová nátierka
Ani si nepamätám kedy som prvýkrát jedla avokádo. Ale pamätám si, že sme si ho...
Hráškový "tatarák"
Výborné hráškové jedlo som ochutnala prvýkrát už dávnejšie v MoshiMoshi. Ak niekomu verím, kto mi...
Tekvicová polievka so zázvorom
Túto polievku robím pomerne často najmä v chladných dňoch, pretože veľmi zahreje organizmom a ja...
Tapenade z čiernych olív
Zase nastal môj obľúbený čas v roku keď po 3 týždňoch premívania olív sa dajú konečne jesť,...
Tofu guľky
Inšpiráciu na tento recept mám odtiaľto z varechy (len ho už neviem nájsť :-( ). Podľa...
Barbari (perzský sezamový chlieb)
Tento ľahký chrumkavý chlebík je v Iráne obľúbený ako súčasť raňajok, najmä s rozdrobeným bielym syrom...
Domáci chlieb
Určite každý z nás ma svoj osvedčený recept na chlieb. Tento je ďaľší z mojich...
Falafel z hrachu
Cícer zbožňujem, mám ho rada v akejkoľvek podobe: v polievke, ako hummus či falafel, ...
Chlieb s makom a bielym sezamom
Chlieb nekupujem, zásadne pečiem doma. A aj pečivo či sladké - slané koláče. Prvotný...
Tekvicový koláč
Prvýkrát som tento tekvicový koláč piekla pred viac ako pred rokom a pol, do cesta som...
Cibuľové bagety
Inšpirovala som sa na tomto krásnom blogu http://nazarboncukagaci. blogspot. sk/2012/05/cibulove-bagety. html Cibuľové bagety robím najmä, ak...
Žemličky s medvedím cesnakom
Piekla som ich z polovičnej dávky z pôvodného receptu a niekoľko surovín som zamenila. Recept...
Ryžový šalát s červenou šošovicou
Vopred si podľa návodu uvaríme ryžu, šošovicu uvaríme do mäkka v zeleninovom vývare.
Zeleninové chipsy
Ďaľšie jedlo, ktoré pripravujeme najmä v zimnom období niekoľkokrát v týždni. Pečenú zeleninu máme veľmi...
Focaccia paradajková
Focaccia je úžasná v tom, že je variabilná, pripravíte si ju s tým, čo...
Domáca Ľjutenica
"Nátierku" Ľjutenica som prvýkrát jedla na Urban markete v BA, kde ju predávali MoshiMoshi. Podávali...
Ratatouille podľa Bruna
Odkedy som videla rozprávku Ratatouille, túžila som ochutnať ten skvost, ktorý uvaril kuchár potkan :-)...
Jarní závitky zeleninové
Závitky jsou výborné, lehké, rychlé a velmi kreativní. Snadná, nenáročná příprava.
Špagety celozrnné so špenátovým pestom
Milujeme špenát, čerstvé špenátové listy, ktoré používame - konzumujeme pomerne často. Najviac...
Pesto z tofu a medvedieho cesnaku
Z medvedieho cesnaku som robila už omáčku, koláč i pečivo a použila som ho aj do...
Jarný zelený šalát
Jarná vegetácia je síce dosť posunutá tento rok, ale jarné chute sú už prebudené. Použila...
Bramborové lupínky se špenátovo mátovým salátem
Z jarní úrody brambor, špenátu a máty . Inspiraci na salát jsem našla u Jamie...
Koláče s tofu a slivkovým lekvárom
Moja dcéra sladké príliš nemusí, no tieto domáce koláčiky si nikdy nenechá újsť ;-)
Marinované tofu so šošovicou
Údené tofu marinované v pikantnej marináde nabitej chuťami s hnedou šošovicou a trojfarebnou ryžou.
Zelený šalát s paradajkovým dresingom
Ako "okoreniť" tak fádny šalát? Jednoducho, raw paradajkovým dresingom, ktorý môžete použiť aj ako omáčku na...
Raw kašička verzus detská výživa trochu inak
Zdravie našich detí ( i to naše) môžme do značnej miery ovplyvniť už v mladom veku...
Pomarančový šalát
Recept na tento šalát je od mojej veľmi dobrej kamarátky Táničky, ktorá sa tiež venuje "blogovaniu"....
Karfiolový šalát
Veľa jedál varím - pripravujem podľa toho, čo mám v chladničke. A tak vznikol aj...
Hliva s krúpkami
Hlivu som nikdy nejedla. Vlastne okrem šampiňónov žiadne iné hríby. Až kým ma kolegyňa Majka...
Raw špargľová nátierka s avokádom a cherry paradajkami
Túto nátierku som dnes pripravila prvýkrát a určite nie posledný ;-)
Štipľavý zeleninový šalát s celozrnnou bagetkou
Na trhoch nám to začína žiť, rajčinky, papriky, cibuľky a iná zeleninka sa na...