Foto: boise
No čo mám robiť keď mi tých cukiet ostalo v chladničke ešte 7? Tie malé, to je radosť zužitkovať. Ale čo s tou čo Zobraziť celý popisNo čo mám robiť keď mi tých cukiet ostalo v chladničke ešte 7? Tie malé, to je radosť zužitkovať. Ale čo s tou čo má veľkosť a váhu menšieho novorodenca? Pre mňa obed, pre "chuopa" predjedlo, alebo ľahká večera.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zase som nefotila. Mea culpa. Ale tak čo narobím, aspoň si precvičíme predstavivosť. Cibuľu pokrájame na drobno a do sklovita opražíme na oleji. Zatiaľ si cuketu nakrájame na väčšie kocky.
- 2
K cibuľke pridáme papriku pokrájanú na malé pásiky, posypeme mletou červenou paprikou, čiernym korením. Pridáme cuketu, osolíme a dobre premiešame. Prikryjeme a dusíme (cuketu, nikoho a nič iné, na súde všetko popriem).
- 3
Paradajky obaríme, stiahneme z kože (stále píšem o paradajkách), pokrájame na kocky. Pridáme k zmäknutej cukete. Posypeme tymiánom, pridáme na drobno posekaný cesnak a dochutíme bielym korením. Premiešame a kým otvoríme konzervu s fazuľami, necháme podusiť. Mne to trvalo pomerne dlho, mám divný otvárač, takže zakaždým je to taká malá konzervová kamasútra, ale nakoniec sa podarilo. Fazule vylejeme do sitka, prepláchneme a prihodíme do bublajúcej masy. Napočítame do 20 (tí pomalší do 10) a vypneme :) Tramtadadááá! Podávame s hriankami, alebo akokoľvek chcete. Deti to jedli s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu