Vietnamské rolky z troch surovín

fedee - bez fotkyfedee, 30. júla 2013
Vietnamské rolky z troch surovín
Foto: fedee

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Udusíme si hlavkovú kapustu na oleje do mäka. V polovici dusenia pridáme na jemno postrúhanú mrkvu, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vezmeme si ryžový papier, namočíme ho do misy s vodou asi na jednu minútu, papier zmäkne. Položíme ho na tanier a vrstvíme plnku z kapusty a mrkvy. Zahneme okraje a zrolujeme. Necháme postáť asi päť minút.

  3. 3

    Opekáme na panvici s olejom, kým ryžový papier nechýtí nahnedlú farbu. Môžme podávať so zemiakmi.

Diskusia k receptu

iwuska
ja som presne rovnake robila cca pred tyzdnom, no tie boli neuveritelne mastne, neviem preco to tak nasiaklo
2010
@iwuska , neviem preco ale v azii vedia lepsie vyprazat ako v europe, nemaju to nikdy take masne a soggy - napite olejom. Mozno ze je to olejom co pouzivaju z burakov ale vyprazaju na vyssej teplote a kratsie a vzdy to maju suche a chrumkave. Inac pod menom vietnamske su vonku surove rolky mozu byt aj s klobasou:-)


iwuska
@2010 veď presne takéto surové plánujem z toho zvyšného papiera, čo mi ostal, akosi som sa prejedla mastnej "ázie" pri tom vyprážaní. A klobása v ázijskom jedle, to mi absolútne nejde na chuť, aj keď som čítala, že u nich to nie je nič neobvyklé :)
sonulienka
Neviem či som niečo prehliadla ale mám prosbu kde dostanem kúpiť ryžový papier?
tiginko
u nás v Terne ich majú v kútiku s exotickými produktami