Osviežujúci nevarený - nepečený dezert

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 21. júla 2013

Pôvodne som chcela urobiť jeden raw slivkový - kešu koláč, ale dostala som chuť na marhuľové gule. Rozmýšľala som nad "pojivom" a niečo vymyslela, Zobraziť celý popisPôvodne som chcela urobiť jeden raw slivkový - kešu koláč, ale dostala som chuť na marhuľové gule. Rozmýšľala som nad "pojivom" a niečo vymyslela, hoci nie na 100%, nevadí, nabudúce ;-) Aj napriek tomu vznikol veľmi lahodný osviežujúci letný dezert :-)

2-3
porcie
15-20 minút
príprava

Suroviny

Omáčka:
5 ks
5 PL
Plnka:
1 hrsť
1 hrsť
5 ČL
Na plnenie:
6 ks




Postup

  1. 1

    Ako prvé som urobila slivkový "džem" vlastne skôr slivkovú omáčku. Rozmixovala som 10 polovíc sliviek s makom a odložila v miske do chladničky zachladiť.

  2. 2

    Kokosové hoblinky som rozmixovala s mandľami na jemno a pridala kokosový olej. Už som len premiešala a tiež odložila do chladničky.

  3. 3

    Marhule som umyla, prekrojila a pôvodne som mala predstavu, že kokosovou zmesou obalím celú polovicu marhule, no nepodarilo sa. Tak som ich len naplnila

  4. 4

    Do tanierika som dala slivkovo-makovú omáčku, položila na ňu plnené marhule a dozdobila lístkami mäty. Podala som Terke, zaželala dobrú chuť a čakala na jej "kritiku". Nedočkala som sa :-D Povedala, že jej to chutí a je to veľmi osviežujúce a nie sladké.

  5. 5

    Dobrú chuť :-)

    Osviežujúci nevarený - nepečený dezert  - obrázok 5
  6. 6

    A takto som marhule plnila v Teleráno, Markíza 25. 07. 2013

    Osviežujúci nevarený - nepečený dezert  - obrázok 6
  7. 7

    Teleráno, Markíza 25. 07. 2013

    Osviežujúci nevarený - nepečený dezert  - obrázok 7
  8. 8

    Teleráno, Markíza 25. 07. 2013

    Osviežujúci nevarený - nepečený dezert  - obrázok 8

Diskusia k receptu

zuzananoskova
Tornadolue: ďakujem, kombinácia to bola nozaj veľmi dobrá :-) Perla61: Terka je moja 17 ročná dcéra (mohlo som to tam aj napísať ;-) ).
tornadolue
Jeeej, v Telerane si urcite pochutili :) Na tvoj recept som si spomenula, ked sme uz pojedli marhule, ale dnes som vyskusala aspon slivkovo-makovu omacku, neskutocne dobre to je.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia