Foto: boise
Receptov na paradajkovú polievku je tu plná...varecha...Tak prečo neprispieť do tohto červeného mora aj tým mojim, zas trochu iným. Bez múky, len s troškou Zobraziť celý popisReceptov na paradajkovú polievku je tu plná...varecha...Tak prečo neprispieť do tohto červeného mora aj tým mojim, zas trochu iným. Bez múky, len s troškou soli (ani to netreba).
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu s petržlenom očistíme, nakrájame na kocky. To je celkom quest, že? Tak môžte aj na polmesiačiky, alebo štvrťmesiačiky, alebo kombinujte vlastné tvary. Všetko jedno, ajtak to nakoniec mixneme ;) Trošku popražíme na oleji, posypeme mletým čiernym korením, soľou. Podlejeme a necháme variť.
- 2
Keď je zelenina polomäkká (alebo polotvrdá), paradajky z konzervy presťahujeme k zelenine a pridáme na drobno nakrájaný cesnak, oregano, ak treba pridáme vodu. Povaríme, ak sa nám niečo nezdá, dochutíme ešte soľou, prípadne cukrom. Odstavíme, rozmixujeme na cimprcampr a hotovo. Posypte syrom (ja milujem cheddar, ale nie vždy je tomu môj rozpočet naklonený). Tak? Vyskúšate ju aj takto? :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu