Iná paradajková polievka

boise - fotkaboise, 18. júla 2013
Iná paradajková polievka
Foto: boise

Receptov na paradajkovú polievku je tu plná...varecha...Tak prečo neprispieť do tohto červeného mora aj tým mojim, zas trochu iným. Bez múky, len s troškou Zobraziť celý popisReceptov na paradajkovú polievku je tu plná...varecha...Tak prečo neprispieť do tohto červeného mora aj tým mojim, zas trochu iným. Bez múky, len s troškou soli (ani to netreba).

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 konzervy
2 - 3 ks
2 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Mrkvu s petržlenom očistíme, nakrájame na kocky. To je celkom quest, že? Tak môžte aj na polmesiačiky, alebo štvrťmesiačiky, alebo kombinujte vlastné tvary. Všetko jedno, ajtak to nakoniec mixneme ;) Trošku popražíme na oleji, posypeme mletým čiernym korením, soľou. Podlejeme a necháme variť.

  2. 2

    Keď je zelenina polomäkká (alebo polotvrdá), paradajky z konzervy presťahujeme k zelenine a pridáme na drobno nakrájaný cesnak, oregano, ak treba pridáme vodu. Povaríme, ak sa nám niečo nezdá, dochutíme ešte soľou, prípadne cukrom. Odstavíme, rozmixujeme na cimprcampr a hotovo. Posypte syrom (ja milujem cheddar, ale nie vždy je tomu môj rozpočet naklonený). Tak? Vyskúšate ju aj takto? :)

Diskusia k receptu

mariana33
toto ma vážne zaujalo...dúfam, že nebude vadiť keď použijem svoje vlaňajšie zavárané lúpané paradajky...idem ja hneď na to...páči sa mi že je to bez múky...ukladám a idem variť....:o)
boise
@mariana33 tak tie domace paradajky mozem len zavidiet, s nimi to bude uplne dokonale :)
mariana33
nemusíš...ja iba zbožňujem paradajkovú polievku...toto sa mi ale ešte nestalo, že som hneď utekala variť, len čo som zbadala recept...:o)
mariana33
tak polievočka je vynikajúca...môžem všetkým len odporúčať...ďakujem za recept:)
boise
@mariana33 jeeej ďakujem, toto sa mi ešte nestalo takéto bleskové odskúšanie :) Som veľmi rada že chutí :)
monzet
Je výborná,dnes som si ju uvarila a fakt vďaka za recept...
eviana
Tak ja ju isto vyskúšam, vyzerá fakt neodolateľne... aj hneď by som do nej pustila, keby som dnes nenavarila za kotol zeleninkovej :) Ďakujem za krásnu inšpiráciu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia