Foto: becky
Super rýchla, super zdravá, super chutná a k tomu hrnčeková!
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak nakájame na drobno a speníme na oleji.
- 2
Pridáme 1 hrnček mrazeného hrášku a zalejeme 3/4-1 hrnčekom studenej vody. Ja dávam menej vody pretože mám rada hustejšiu polievku. Posolíme a okoreníme. Privedieme do varu.
- 3
Keď polievka zovrie, odstavíme a počkáme dokým trocha vyhladne. (Ja som bola netrpezlivá, tak som ju hodila do mrazničky na 5 minút.) Ponorným mixérom rozmixuje. (Taktiež momentálne nemám ponorný mixér tak som ju vyliala do "blender-u".)
- 4
Vrátime na šporák a necháme polievku zovrieť. Poprípade ešte môžeme dochutiť. Tadá! Ja som servírovala s domácim orechových chlebom od @Hanee (http://varecha.pravda.sk/recepty/orechovy-chlieb/24168-recept.html), ktorý sa mi dopiekol necelú hodinu predtýme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu