Jednoduchý šalát s cuketou

natt - fotkanatt, 18. júla 2013
Jednoduchý šalát s cuketou
Foto: natt

Tak a máme to tu, sezóna pre záhradkárov v plnom prúde. Tento rok som si jednu zriedila aj ja, aj ked, len takú maličkú. Zobraziť celý popisTak a máme to tu, sezóna pre záhradkárov v plnom prúde. Tento rok som si jednu zriedila aj ja, aj ked, len takú maličkú. Na mieste za domom, kde mali kopať veľký bazén, namiesto toho som si vydupkala letnú záhradku. Vždy ked z nej niečo prinesiem, brat sa na mňa mračí, pretože tento skutok je značne neodpustiteľný. Aj tak mám pocit že mi všetci dávno odpustili, najmä keď sa ráno môžu najesť rovno v záhradke. Moja mama sa vždy usmeje a hovorí "naše BIO je to najlepšie čo som kedy jedla" :)

1-2
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
7 ks




Postup

  1. 1

    Cuketu pripravíme v pare a necháme vychladnúť.

    Jednoduchý šalát s cuketou  - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si nakrájame zeleninu. Osolíme, okoreníme, pridáme mletý cesnak. Pokvapkáme šťavou s olív. Nie žiadna zálievka ani dresing, takto to chutí najlepšie! :)

    Jednoduchý šalát s cuketou  - obrázok 2
  3. 3

    Kedže tu máme leto, naplno využívajte regionálne potraviny. Veď nákupy na trhoch sú taký zážitok, a úúplne najlepšie je mať suroviny rovno zo záhradky. Užívajme si domáce chutné potraviny kým je čas. A tešme sa z momentov keď môžme užívať to čaro nádhernej prírody stelesnenej do ovocia či zeleninky, s kopou nádhernej energie. Keď príroda dáva, berte! Želám Vám nádherné slnečné a chutné leto.

Diskusia k receptu

radost
@Natt
krásne želanie prijímam a opätujem...
šalát je..aj bude..bez olív-nechcú ich..a cuketu tiež surovú-posolím-zmäkne..tie tvoje slová-moc sú pekné...
áno-matka príroda núka..nie je skúpa..jednoduché varenie...za surova jedenie..
dobrú chuť...
pre zmenu-som si minule posypala bryndzou..inokedy kocky ovčieho syra..a vždy chuť je iná..
tak si naplno leto užívaj-pokoj v duši+radosť v srdci maj...:-)
natt
@radost - to je kráásne želanie! Tak milé, tiež chcem skúsiť so surovou cuketou, ale poslednú dobu, sa tej v pare nemôžem dojesť! :)
ivah
Jednoduché recepty sú často najlepšie, teším sa na toto zeleninové osvieženie v horúcich dňoch! :-)
marianne
presne tak,na tento cas ako stvorene @natt bez chybicky salat...odkedy som robila cuketovy salat od @hjarta velmi som si cuketu v salatoch oblubila,pride cas ja na tento...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia