Nátierka z opečenej cukety a papriky
Aktuálne je sezóna cukety, tak prečo z nej neurobiť aj jedlo vhodné na raňajky? Čo tak...
Expresná nevarená banánovo-ovsená kaša
Pred pár rokmi som potrebovala zhodiť nejaké kilečká, a tak prišiel rad aj na ovsenú kašu,...
Zeleninovo-fazuľové ragú s ryžou
Tento recept je improvizácia pôvodne fazuľového stroganova. Keďže som potrebovala minúť aj zeleninu z chladničky, ...
Semienkový chlieb
Môj najnovší chlebový favorit. K receptu na tento chlieb som sa dostala vďaka tomu, že...
Chutné low carb (nízkosacharidové) tyčinky
Jednoduchý vzhľad, veľmi dobrá chuť, nízky obsah sacharidov, vhodné aj pre tých, ...
Vajíčka s cesnakovým jogurtom a paprikovo-paradajkovým maslom
Výborná rýchla studená príloha k rôznym jedlám :-)
Cuketový šalát s ovčím syrom a olivami
Na raňajky, desiatu, olovrant či neskorú večeru, k posedeniu s priateľmi, pre návštevu...
Perzský uhorkovo-paradajkový šalát
Recept na mňa vybehol myslím niekde na Facebooku - a keďže ja veeeľmi rada skúšam nové chute,...
Sterilizovaný uhorkovo-mrkvový šalát
Tento šalát bude v zime pripomínať horúce leto, vhodný ku akémukoľvek mäsu.
Fazuľka s paradajkami
Palestínčan žijúci na Slovensku pripraví ďalšie tradičné palestínske jedlo.
Brokolicový šalát s plátkom lososa
Veľmi dlho som sa nevedel dostať na chuť brokolice, až zvíťazil ten najjednoduchší variant. Uvarená...
Univerzálny raw šalát z kyslej kapusty
Uznávam! Kyslá kapusta priamo zo suda je určená na zimné obdobie, ale v dnešných pretechnizovaných podmienkach...
Ľahké zeleninové ragú
Oči boli pri nákupe na grilovačku väčšie ako žalúdky. Zostal veľký baklažán, šampiňóny, zelenina....
Intergalaktická chudnúca panvička
Slovenská sochárka Jana Brisudová pripraví zdravé a farebné jedlo bez sacharidov a bez mäsa.
Pečený cícer so zeleninou
Toto je taká rýchlovka. Ale zasýti a je veľmi chutná. Cícer je skvelá príloha aj...
Rukolový šalát
Tento letný šalát vznikol mojím letným experimentovaním v kuchyni. Rukola má trošku pikantnú chuť, ...
Číre paradajkové consommé
Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu, karotku, pór a zeler, asi 10 minút, ...
Hydinový vývar s chuťou Talianska
Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám,...
Zelený šalát s farro a opečeným hroznom
Variant chutnej „zelenej” zmesi šalátu, obohatený farrou. Farro (i farro „perlato“) je taliansky názov pre...
Gazpacho - studená paradajková polievka
Chladivá a osviežujúca polievka pochádzajúca z Pyrenejského poloostrova. Portugalci a Španieli ju milujú, možno si...
Marhuľové guľky obalené v kokose
Rýchly, jednoduchý a svieži dezertík priam bez výčitiek ;-) Kombinácia čerstvých marhúľ a ovsených vločiek s...
Pikantná cuketa s parmezánom
Cuketám sa aj tento rok darí, tak skúšam rôzne spôsoby úpravy - už bola pomazánka, ...
Zaúdený pstruh s mangovým čatní
Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...