
Šampiňóny na prírodno
Dlho som váhala, či vložím tento recept, ale prečo nie? My máme radi šampiňony na...

Medvedí pochod
Huby namočíme aspoň na 20 minút. Potom vodu zlejeme a uvaríme ich v čistej jemne osolenej...

Pečené buchtičky
Pripravíme si suroviny na cesto. Droždie rozdrobíme, pridáme lyžicu cukru a zalejeme ho vlažným mliekom....

Klasický grécky šalát
Prichadza cas cerstvej zeleniny a tak prikladam svoj recept na klasicky grecky salat.

Harmonika z baklažánu
Mám rada baklažány v rôznej úprave, ale najmä, ak pripravený baklažán nie je nasiaknutý ...

Baklažánová nátierka - Baba Ghanoush /fotorecept/
Tento recept som našla na viacerých variacich weboch s arabskou kuchyňou, ktorú mám veľmi rada...

Cuketa na červenom víne
Vyborny zeleninovy recept, vhodny ako hlavne jedlo alebo aj priloha...

Šalát so šošovicou
Tento šálát považujem za letné jedlo vzhľadom na použité paradajky, ktoré sú najlepšie z vlastnej záhrady....

Maková maškrta
Túto makovú maškrtu mám z dovolenky a robím si ju keď mám chuť na sladké. V...

Zemiakovo - šampiňónové knedličky s fazuľkou a smrčkami
Knedličky: Šampiňóny rozmixujeme.

Pestrý ovocný šalát s červenou cibuľou
V Barcelone na svadbe Kristíny, dcéry španielského kráľa Júana Carlosa I. , sa podával pomarančový...

Slaná ryžová torta
Dnes som varila na obed slanú ryžovú tortú. Nie je to nákyp, ale skladá sa z...

Šošovicové guľky s cestovinami z medvedieho cesnaku
Cestoviny: Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a nasekáme.

Šalát z quinoy a sójových luskov edamame
Pre zaujímavosť: quinoa (obilnina) a edamame (zelené sójové bôby) k sebe nerozlučne patria. Obe potraviny obsahujú...

Kuracie prsia s pórom a rukolou
Kuracie mäso opláchnite pod studenou vodou a osušte papierovou utierkou. Potom ho dobre naklepte.

Losos pečený s paradajkami a špargľou
Zohrejte rúru na 220°C, horkovzdušnú na 200°C. Do pekáča alebo zapekacej misy dajte zemiaky (väčšie...

Halušky s vajcom a hríbami
Kto by nepoznal halušky s vajcom, ú nás doma vždy znamenali, že jar je už...

Jarný hlávkový šalát
Tento šalát ma naúčila moja teta. Kedysi som ho robievala tak, že som pripravila zálievkú...

Sardinková nátierka s jarnou cibuľkou
Nátierky ú nás fičia a práve sardinkové sú veľmi obľúbené. Tentokrát som miesto obyčajnej cibúle pridala...

Sviatočná polievka z husacích drobov s macesovými knedličkami
Môj najlepší priateľ mi dal bio vajcia, domácú hús v bio kvalite a drvený maces, ...

Jemnohydinová nátierka Vták Ohnivák
Túto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, ...

Fazuľový šalát s tuniakom
Pretoze je to niekedy nuda pripravovat kazde rano sandwich, pripravil som si tento salat. V tomto...

Kapustový šalát s mandarínkami a červenou cibuľou
Milújeme zeleninové šaláty s ovocím, tentokrát som skúsila mandarínky. Do dressingú som dala citronovú šťavú,...

Perkelt zo šampiňónov
Perkelt zo šampiňonov je jednodúchý, chútný a rýchly pokrm, ktorý som pripravila dnes na obed....

Opitý Izidor - bezlepkový
jeden z mojich najobľúbenejších. nechýbal ani túto Veľkú noc ... ide tam síce Tuzemský um,...

Kapustový šalát s orechami a žeruchou
Žeruchy som nasiala driečne, tak šalátikujem. Recept som našla na nete...

Ratatouille po našom
Ratatouille je tradičný francúzsky zeleninový pokrm. Jeho príprava nie je náročná a výsledok je veľmi chutný....

Rýchly dvojvrstvový koláč s mandľami, jahodami a čokoládou
Tmavé cesto: Varechou v mise zmiešame sypké suroviny podľa rozpisu a mandle. Postupne pridávame olej, ...

Bábovka s kokosom
Celé vajcia vymiešame s cukrom do penista, pridáme olej , vodu a šľaháme asi 5...

Slnečnicová nátierka a náhrada syra z kešu orieškov
Slnečnicové semienka zalejeme vodou a necháme namočené cca 5 hodín.