Foto: kecemis
K tomuto som bol vyprovokovany @Evusik a jej uzasny recept na Prazmu. Spomina tam ze na Slovensku zuri spenatova sezona, tak som si spomenul Zobraziť celý popisK tomuto som bol vyprovokovany @Evusik a jej uzasny recept na Prazmu. Spomina tam ze na Slovensku zuri spenatova sezona, tak som si spomenul na jeden recept ktory som vydel asi dva roky dozadu v casopise. Odporucam ho vyskusat, hodi sa ku kazdej prilezitosti, ci doma alebo na oslavach.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravil som si suroviny. Umyte spenatove listky, jablko nakrajane na pasiky, cucoriedky susene a oprazene mandle na suchej panvici.
-
2
Pripravil som si veci na dressing. Zltko, vinny ocot cerveny, horcicu, olivovy olej a javorovy sirup, namiesto sirupu mozete dat med.
-
3
V miske som si zmiesal zltko ( aby som nezabudol, moze sa pouzit namiesto zltka 1PL majonezy), horcicu, vinny ocot a stipku sol a korenie.
-
4
Takto by to malo vyzerat po zamiesani. Musi to byt premiesane uplne na jemno.
-
5
Postupne za staleho miesania postupne pridavat olivovy ole a nakoniec postupne vmiesat javorovy sirup.
-
6
Premiesame spenat, jablka a cucoriedky. potom pridame dressing a zamiesat.
-
7
Zobrat von do zahrady a uzit si prijemne posedenie pri salate v prijemny podvecer.
Diskusia k receptu