Foto: kladika
Tento zákusok mi pripomína chladené tvarohové tyčinky
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme cesto: Vyšľaháme si bielky s 1PL studenej vody a fruktózou do peny, postupne zašľahávame žĺtky a do vzniknutého krému ručne pomaly primiešame múku s kakaom. Cesto vlejeme do malého pekáča /ten môj má 27 x 17cm/ vystlaného papierom na pečenie a upečieme.
- 2
Smotanu vlejeme do malého hrnca, rozmiešame v nej prášok agar-agar a za stáleho miešania privedieme do varu. Hneď odstavíme, a pridáme čokoládu polámanú na malé kúsky a fruktózu. Dobre premiešame, pridáme rozmrvené biele tofu a ponorným mixérom celé dôkladne premixujeme.
- 3
Na upečené cesto natrieme džem, pokladieme tenké plátky banánov a natrieme plnku z tofu a čokolády. Polejeme čokoládovou polevou- ja robievam z 80%tnej čokolády a kokosovo-palmového tuku. Necháme v chladničke stuhnúť a zachladiť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu