Morské mäkkýše JADRANČICE

nonna - fotkanonna, 12. júna 2012

Blížia sa prázdniny, podaktorí si budú môcť dovoliť aj more, a ak nebudú len vylihovať na pláži, ale sa aj trochu motkať v plytkých Zobraziť celý popisBlížia sa prázdniny, podaktorí si budú môcť dovoliť aj more, a ak nebudú len vylihovať na pláži, ale sa aj trochu motkať v plytkých vodách, môžu si nazbierať rôzne plody mora a ukuchtiť ľahučký a chutný obed či večeru.

2
porcie
10 minút
príprava
152 minút
tepelná úprava

Suroviny

25 ks
25 ks
1 ks
1 PL
kúsok




Postup

  1. 1

    Slávky varíme v osolenej vode až sa otvoria /je to len chvíľka/, vyberieme z lastúr.

  2. 2

    Ostranky je potrebné variť 2 a 1/2 hodiny, tiež vytiahneme z ulít.

  3. 3

    Na rozohriatom masle asi minútu dusíme na drobné kocky pokrájaný petržlen, pridáme mäkkýše, pokvapkáme vínom a citrónovou šťavou, jemne osolíme a spolu dusíme ďalšiu minútu. Ihneď podávame.

Diskusia k receptu

dodo46
Vynikajúci recept.Presne takto ich robím aj ja , len ten petržlen sa mi nedarí krájať na kocky. Možno sa to časom naučím .
nonna
No to som nesmierne rada tej zhode. Len som zabudla ešte na štipku bieleho korenia. A čože problém s petrželom? A na čo ho teda krájate? :D Veď dofrčte! Zaučím, poučím, naučím.....aj poradím.
dodo46
Pardón . ten petržlen nedávam koreň ale vňať . Prehliadol som to vo vašom recepte . Preto mi to bolo divné - krájať na kocky . Vňaťka je voňavejšia a obávam sa , aby pri tejto rýchlej príprave neostal koreň petržlenu tvrdý. / robím to len so slávkami /
nonna
@marienka 44 - ano, je to koreň. @dodo49 - nič sa nedeje. No a k tvrdosti petržlenu, keďže je nakrájaný na malé kúsky, tak sa prevarí a okrem toho ja mám rada a si tiež myslím, že je správnejšie z kvalitatívneho hľadiska, nechať ho chrumkavejším, nie ho zdegenerovať na kašu. Kulinársko bohatý víkend plný Slnka obom!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia