Blížia sa prázdniny, podaktorí si budú môcť dovoliť aj more, a ak nebudú len vylihovať na pláži, ale sa aj trochu motkať v plytkých Zobraziť celý popisBlížia sa prázdniny, podaktorí si budú môcť dovoliť aj more, a ak nebudú len vylihovať na pláži, ale sa aj trochu motkať v plytkých vodách, môžu si nazbierať rôzne plody mora a ukuchtiť ľahučký a chutný obed či večeru.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slávky varíme v osolenej vode až sa otvoria /je to len chvíľka/, vyberieme z lastúr.
- 2
Ostranky je potrebné variť 2 a 1/2 hodiny, tiež vytiahneme z ulít.
- 3
Na rozohriatom masle asi minútu dusíme na drobné kocky pokrájaný petržlen, pridáme mäkkýše, pokvapkáme vínom a citrónovou šťavou, jemne osolíme a spolu dusíme ďalšiu minútu. Ihneď podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu