Šošovicový prívarok

kladika - fotkakladika, 15. júna 2012
Šošovicový prívarok
Foto: kladika

Vhodný pri bezlaktózovej diéte, pri cukrovke aj celiakii, vegetariánov a bez vajíčka aj vegánov...Môjmu všežravému milovanému chutilo, prívarok vraj lepší ako s párkom a klobáskou- a ani unavený po obede nebol, ľahko na žalúdku....;-)

2-3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
2 ks
2 PL
1 ks
3 strúčiky
2 ks
7 dl
2 KL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň dopredu namočenú šošovicu zlejeme, zalejeme čistou vodou a uvaríme domäkka.

  2. 2

    Cibuľu pokrájame nadrobno, opečieme ju na oleji, keď je dosklovita opečená, pridáme na malé kocky nakrájanú sójovú opekačku (sojaprodukt), mletú rascu, posypeme paprikou, pridáme na malé kocky pokrájané zemiaky, šošovicu, bobkový list a zalejeme asi 4dl mlieka.

  3. 3

    Ďalšie mlieko pridávame postupne, uvedené množstvo je informatívne. Keď sú zemiaky mäkké, vlejeme do prívarku múku rozmiešanú s trochou mlieka a prevaríme. Dochutíme umeoctom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
aký je umeocot? aj ked nie sme vefetariani, ukladám si nový recept
umeocot je viac slany ako kysly a vyborne dochucuje, da sa kupit v racio obchodoch ;-)