Šošovicový prívarok

kladika - fotkakladika, 15. júna 2012
Šošovicový prívarok
Foto: kladika

Vhodný pri bezlaktózovej diéte, pri cukrovke aj celiakii, vegetariánov a bez vajíčka aj vegánov...Môjmu všežravému milovanému chutilo, prívarok vraj lepší ako s párkom a Zobraziť celý popisVhodný pri bezlaktózovej diéte, pri cukrovke aj celiakii, vegetariánov a bez vajíčka aj vegánov...Môjmu všežravému milovanému chutilo, prívarok vraj lepší ako s párkom a klobáskou- a ani unavený po obede nebol, ľahko na žalúdku....;-)

2-3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
2 ks
2 PL
1 ks
3 strúčiky
2 ks
7 dl
2 KL
3 PL




Postup

  1. 1

    Deň dopredu namočenú šošovicu zlejeme, zalejeme čistou vodou a uvaríme domäkka.

  2. 2

    Cibuľu pokrájame nadrobno, opečieme ju na oleji, keď je dosklovita opečená, pridáme na malé kocky nakrájanú sójovú opekačku (sojaprodukt), mletú rascu, posypeme paprikou, pridáme na malé kocky pokrájané zemiaky, šošovicu, bobkový list a zalejeme asi 4dl mlieka.

  3. 3

    Ďalšie mlieko pridávame postupne, uvedené množstvo je informatívne. Keď sú zemiaky mäkké, vlejeme do prívarku múku rozmiešanú s trochou mlieka a prevaríme. Dochutíme umeoctom.

Diskusia k receptu

paveva
aký je umeocot? aj ked nie sme vefetariani, ukladám si nový recept
kladika
umeocot je viac slany ako kysly a vyborne dochucuje, da sa kupit v racio obchodoch ;-)
mamatata2
Mám rada, robievam podobne. Obzriem sa za tým umeoctom. Mama hovorievala, že kto je šošovicu, bude pekný a v Tvojom prevedení aj zdravý. =:)))).
rea1
či je to recept vhodný pre cukrovkárov by sa dalo polemizovať, ale je rozhodne zaujímavý. spraviť ho spravím, tá zapekačka je zaujímavá. umeocot používam a dokonca mi úplne zvrhlo chutia umeslivky, takže s tým problém nebude, len miesto zahustenia múkou asi radšej roztlačím pár tých zemiakov, predsa len - sacharidy sú aj v nich ale načo pridávať ešte ďalšie. zaujímavá šošovicovica. :-)
kailinne
V postupe chýba cesnak, kedy ho pridáme? Inak super recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia