Cícerovo - jablkové fašírky s kapustou a pohánkou fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
250 g uvarený |
|
1 ks |
|
1/2 - 1 ks |
|
4 strúčiky |
|
3/4 hrnčeka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pohánka: | |
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 hrnček |
|
|
|
2 hrnčeky |
|
Kapusta: | |
1 ks mladá |
|
|
|
|
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Cícer si deň vopred namočíme, potom ho uvaríme. Uvarený mal hmotnosť 250g (pred namočením som ho žiaľ nevážila). Pripravíme si ostatné suroviny.
-
2
Ovsené vločky rozmixujeme.
-
3
Pridáme jedno jablko nakrájané na kusy a rozmixujeme.
-
4
Pridáme 1/2 veľkej cibule a cesnak.
-
5
Počas mixovania postupne pridávame uvarený cícer.
-
6
Hmotu ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme petržlenovú vňať.
-
7
Dvoma lyžicami odoberáme po troche z cícerovej hmoty. Ukladáme na tanierik so strúhankou. Obalíme v nej a tvoríme mini fašírky. Z uvedeného množstva som spravila 25 malinkých fašírok.
-
8
Polovicu som piekla v rúre pri teplote 200°C cca 20 minút. Pred pečením som ich pokvapkala olejom. Druhú polovicu som vyprážala v oleji - tie boli omnoho chutnejšie.
-
9
Pripravíme si pohánku, cesnak, šalotku, tymián a soľ a olej.
-
10
Šalotku nakrájame a speníme na oleji. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a krátko popražíme.
-
11
Medzitým si pohanku niekoľkokrát prepláchneme. Pridáme ju do hrnca a zalejeme vodou.
-
12
Pridáme niekoľko vetvičiek tymiánu. Privedieme k varu.
-
13
Prikryté povaríme 3 - 4 minúty, odstavíme a necháme 30 minút stáť.
-
14
Potom pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
-
15
Menšiu kapustu narežeme na širšie rezance. V panvici rozohrejeme malé množstvo oleja a kapustu opražíme.
-
16
Pridáme nasekané tekvicové semienka a ešte krátko opražíme.
-
17
Ochutíme soľou, premiešame a odstavíme. Kapusta by mala ostať trochu chrumkavá.
-
18
Na fotke sú fašírky pečené v rúre. Tie vyprážané sa zjedli hneď. Nabudúce sa na tú zdravšiu verziu vykašlem :)
Diskusia k receptu