Foto: marianne
Recept som objavila v čaopise pod názvom: Mrkva ako mäso:-D,ale aby som nepobúrila milovníkov mäsa,že mrkva ostane mrkvou,akoby povedal môj muž,tak som od toho Zobraziť celý popisRecept som objavila v čaopise pod názvom: Mrkva ako mäso:-D,ale aby som nepobúrila milovníkov mäsa,že mrkva ostane mrkvou,akoby povedal môj muž,tak som od toho názvu upustila a lepší ma nenapadá.V letných dňoch ľahký obed,večera alebo zeleninová príloha k kuraciemu alebo morčaciemu mäsku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
1 ks veľká |
|
1 PL alebo iný druh kvalitného oleja |
|
1 CL (vegáni pridajú 1 PL oliv.oleja navyše) |
|
2 CL |
|
1/2 CL |
|
1 CL |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Mrkvu očistíme,umyjeme a pokrájame na hrubšie kolieska.Cibuľu pokrájame na drobno.
-
2
V hrnci rozohrejeme olej,opražíme na ňom cibuľu,pridáme mrkvu a krátko ju popražíme.Osolíme,okorenime,pridáme nasekaný ligurček,mletú červenú papriku,podlejeme a udusíme do mäkka.
-
3
Nakoniec zahustíme vo vode rozmiešanou maizenou alebo múkou.Necháme ešte prevrieť.
-
4
Podávame s ľubovolnou prílohou:zemiaky,ryža,cestoviny...ja som mala od včera ešte trošku slovenskej ryže,tak sme ju dojedli...
Len pozor - je to strašne hladné jedlo takže nejaký ten kúsok mäsa by sa k nej hodil, inak bude plieskať chladnička a dvere od linky. No a potom sa ozve to známe: "čo máme jééésť???"