Teľacie rebierka/ ostrokyslé
Recept aj pre tých, čo neradi ohryzaju kosti. Masko sa po opečení totiž samé z...
Kuracie prsia s baklažánom
Chutná kombinácia mäsa a zeleniny, ja som použila morčacie prsia. Recept z brožúry Kuracie prsia na...
Grilovaný encián s rukolovým šalátom
Môj ďalší recept na rýchlu večeru alebo obed. Tento je ľahší a každí kto má rád...
Şakşuka (čítaj šakšuka)
Şakşuka je zeleninové jedlo z baklažánu, papriky a zemiakov, zaliate paradajkovou omáčkou a jogurtom...
Melónová dreň
Tento recept mám z knihy Zlatá kniha Marry Barryovej. Chcela som vyskúšať niečo nové :)
Grilovaný roštenec s bylinkovou omáčkou
Umytý a očistený roštenec nakrájame na štyri steaky. Neochucujeme. Na rozpálenom grile opečieme z každej...
Cuketová letná, hodvábno-krémová, lahôdková polievka – vhodná pre všetky kategórie
Surfoval som po Zoznam. sk a čo „nekukám“? Cuketové recepty pre zdravie aj lepšiu líniu: Skúšali ste...
Jabĺčkové chipsy
Tento rok veru máme bohatú úrodu letných jablk... už som z nich robila všetko možné a stále...
Letná sviežosť
Do tortovej formy rozložíme alobal a naň poukladáme vrstvu piškót, /môžeme ale nemusíme pokvapkať kávou/, ...
Mango kulfi - indická zmrzlina
Zbožňujem mango v akejkoľvek podobe a zmrzlinu tiež. Na nete som našla veľa receptov na prípravu...
Pivný chlebík (obkukaný)
Recept s pivom som citala tu na vareche od Dadecova, musela som to hned vyskusat, ...
Rozpeky so slivkami
Od detstva milujem ovocné posúchy a tak, keď som na trhu kúpila slivky, vedela som,...
Čokoládová hviezda
Francúzi tomuto koláču hovoria Vianočná hviezda, ale u nás sa pečie kedykoľvek, takže aké Vianoce....
Vylepšený perník
Moji synovia majú od malička najradšej klasický obyčajný perník a dudrali, že som im ho dlho...
Karbonátky na grilovaných cibuľkách
Mäso zomelieme, ochutíme soľou, korením, cesnakom a bylinkami. Pridáme na kocky nakrájanú pancettu a...
Hovädzí špíz s mangovou salsou
Mäso priečne nakrájame na tenké dlhé pásiky. Z citrónovej trávy, cesnaku, papričiek jalapenos, ...
Ovocie na grile s medovým mascarpone
Ovocie očistíme. Hrušky prekrojíme na polovice a zbavíme jadier. Melón prekrojíme na polovice, zbavíme jadier...
Čokoládová tortička s malinovým coulis
Korpus: Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme múku, kakao, kryštálový cukor a vypracujeme cesto, ...
Plody mora na tanieri
Scallops(musle sv. Jakuba) a lobster(homar) su moje najoblubenejsie plody mora , obzvlast v letnych mesiacoch...
Parfé z lesného ovocia s jahodovým tartarom
Lesné ovocie pomaly rozmrazíme, rozmixujeme na jemnú hmotu, pridáme vanilkový cukor, rozpustenú želatínu a...
Grilovaná chobotnica s pyré zo sladkých zemiakov
Chobotnicu očistíme a dáme variť do vody ochutenej soľou, bobkovým listom, citrónom a celou cibuľou...
Ananásové carpaccio s makovo-kávovou zmrzlinou
Ananásové carpaccio: Med skaramelizujeme, zalejeme bielym vínom, pridáme badián, celú škoricu, klinčeky a...
Gratinovaný losos s paradajkovým tartarom a bazalkovým dipom
Marinovacia zmes: Zmiešame morskú soľ, cukor, horčicové semienka a nakrájanú cibuľu, na spodok primerane...
Pide s rukolou
V miske zmiešame trochu mlieka s droždím a cukrom. Kvások necháme odpočívať 15 minút. Vo...
Chvost homára - Lobster tail
Moje oblubene letne jedlo z cerstvych chvostov morskeho raka (v preklade homara).