Burizony v srnčom chrbáte

michael1 - bez fotkymichael1, 4. decembra 2012

Tento recept mám od svojej mamminky,tak dúfam že bude chutit aj vám.nakolko sa nerada hrám s guličkami takto je to rýchlejšie.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 dkg
1 kondenzované mlieko
1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    cukor upálime na karamel(nemiešame aby sa neurobily hrčky)ked je upálený,zmiernime ohen a pridáme kondenzované mlieko(salko)

  2. 2

    po kúskoch pridávame palmarín,ktorý vymiešame tak,aby neplával po vrchu.Odstavíme a nakoniec pridáme 3 balíčky burizonov(maly by byť 2.ale ja dávam 3 lebo je v balíčku málo)zamiešame.

  3. 3

    srnčí chrbát si vytelieme s alobalom ktorý vymastíme alobalom,aby sa nám to lepšie odbalovalo.zakrijeme a dáme do chladu stuhnúť.Dobrú chuť!!

Diskusia k receptu

otuska1
Č o sa s tým potom robí ? krája na plátky ? Ja som to už dávnejšie skúšala, robila som guľky /nedali sa mi robiť, lepilo sa mi to, bolo to rozmäknuté/ asi som nemala dobrý recept. Odvtdy som to neskúšala. Ale chuťove je to veľmi dobré.
miamia
@otuska1 nie je to nič ťažké, len nesmieš formovať veľmi horúcu zmes, nech ti nestečie tuk...a skús si pomedzi to namáčať ruky v studenej vode, potom sa dajú krásne formovať v dlaniach... :) recept je ok, ja dávam maslo...u nás veľmi letia :)
martamm
Tonička, snáď sa nič nestalo, autorka sa pomýlila, všetci predsa vieme, že vymastiť treba nejakým tukom, olejom, alebo maslom. Otuska1 vychladnuté určite nakrájať na plátky.
mesiar50
Tento receptik ma zaujal mozno preto,ze z burizonmi som este neexperimentoval.Ale burizony ja rad tak ulozime kk.Vdaka
frezia68
To vyskúšam,dúfam, že sa ľahko krája?Podobné predávajú,ale domáce je domáce :-)
zdezda
super mňamka, aj ja robievam z burizónov na Vianoce guľky, na Veľkú noc vajíčka :-)
ruky si treba namočiť do studenej vody(mám ju pripravenú v miske) a potom sa hmota nelepí, namiesto palmarínu je lepšia hera, teraz už aj maslová
michael1
Tonička velmi sa ospravedlnujem,ano zabudla som napísať,vymastíme to palmarínom,nie olejm,nebolo by to chutné.dakujem za upozornenie martam.prajem dobrú chuť,sú prfektné,mnami už sa ich neviem dočkať.
michael1
Otuska 1.ano ked to odbalíš tak si to pokrájaš na plátky.dobrú chuť!!
michael1
Mesiaar 50,nemáš za čo.je to jednoduchý recept ktorý hravo zvládneš.
michael1
eva53: nie olejom,lebo by to nebolo chutné a maslo je drahé (ak myslíme obyčajné) palmarín stačí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia